Фейсбук и Инстаграм умишлено са създадени така, че да пристрастяват

...
Фейсбук и Инстаграм умишлено са създадени така, че да пристрастяват
Коментари Харесай

САЩ съди Мета за умишлено пристрастяване на младите

Фейсбук и Инстаграм съзнателно са основани по този начин, че да пристрастяват младежите към тях. Това се твърди в правосъдни искове, подадени от 41 американски щата, както и окръг Колумбия. Според тях холдинговата компания " Мета " е подвела обществеността, като е икономисала какви рискове крият платформите й за младежите.

Според изданието " Уолстрийт джърнъл " компанията умишлено е продавала продуктите си на консуматори под 13-годишна възраст, които нямат право да употребяват платформите, както по силата на политиките на " Мета ", по този начин и на федералното законодателство.

Исковете били заведени след несполучливи договаряния за споразумяване на разногласието с основния изпълнителен шеф на компанията Марк Зукърбърг. И по този начин след взаимно, многогодишно следствие, водено от основния прокурор на Тенеси и демократа Филип Вайзер от Колорадо, Щатите вземат решение да съдят " Мета ".

" Откакто стартира това следствие, водим динамичен разговор с основните прокурори по отношение на методите, по които Facebook и Инстаграм в действителност работят в поддръжка на младежите ", твърди представител на " Мета ". По думите му работещите в компанията са разочаровани от решенията на основните прокурори.

Повечето от щатите са се включили към иск, подаден във федерален съд в Северна Калифорния. Някои от прокурорите, измежду които този на Тенеси и този на Масачузетс, решили да заведат каузи, в които всъщност се акцентират същите причини според законите за отбрана на потребителите.

В делото, заведено от основния прокурор на Масачузетс Андреа Кембъл, се твърди, че " Мета " умишлено създава функционалности, с които да манипулира душeвността и съзнанието на младежите, с цел да се пристрастят към обществените мрежи, за увеличение на приходите на компанията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР