Фейсбук Ето какво видях преди минути пред главния ваксинационен център в

...
Фейсбук
Ето какво видях преди минути пред главния ваксинационен център в
Коментари Харесай

Пловдивски журналист: Докато ние в България се чудим, аджеба, за какво са ни тия ваксини, защо трябва да ни чипират - ето какво правят по света!

 Фейсбук " Ето какво видях преди минути пред основния имунизационен център в Тайланд, който е ситуиран в новата централна жп гара на Банкок. Супермодерната Bang Sue Grand Station, която ще е най-големият транспортен възел в Югоизточна Азия, трябваше да бъде открита този месец след строителство, траяло близо 8 година

За страдание първите хора, които влизат в нея, са тези, които подлежат на имунизиране. В момента Тайланд претърпява най-тежката вълна от началото на епидемията covid-19. След като през цялата 2020 тук бяха регистрирани едвам няколкостотин души с вируса, а умрелите бяха под 100, единствено през днешния ден над 17 669 души са с положителен тест, а умрелите са 165.

Докато ние в България се чудим, аджеба, защо са ни тия ваксини, за какво би трябвало да ни чипират - ето какво вършат тайландците! За разлика от нас, българите, тайландците обезверено се надяват да бъдат включени в акцията за имунизиране, която съдбовно закъсня поради неприятно обмисляне от държавното управление и подозрения за корупционни схеми. До този миг се внася главно китайската " Синовак ", а през последните дни стартира производството на Astra Zeneka в най-големия фармацевтичен цех на Тайланд.

Пред посредното тримесечие би трябвало да бъдат доставени също Phizer, Moderna и Johnson and Johnson. Вчера здравният министър господин Анутин разгласи, че от началото на септември ще бъдат имунизирани по 1 милион души на ден, само че мнозина си съмняват в това.

За страдание видеото, в което изяснявам обстановката пред гарата, прекъсва ненадейно на 1.47 мин. Оказва се, че паметта на телефона ми е цялостна, само че в съществени линии това е Тайланд сега ", написа пловдивският публицист Панчо Благоев, който от няколко години живее в азиатската страна.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР