Фейсбук е причина за голяма част от изневерите. Това разкри

...
Фейсбук е причина за голяма част от изневерите. Това разкри
Коментари Харесай

Психотерапевт: Много изневери стават заради Фейсбук

Фейсбук е причина за огромна част от изневерите. Това разкри психологът и психотерапевт Ана Тодорова. По думите й всеки може да бъде измамен от обществените мрежи, даже и светските двойки, които се разделят и оставят десетки почитатели разочаровани.

" Когато една връзка е здравословна и прочувствените ни потребности са задоволени, колкото и в профил да има стимулации и хора, това нас не ни интересува, тъй като нямаме нужда. Но във всяка връзка има моменти, когато хората се отчуждават, и тогава обществените мрежи вършат толкоз елементарно да избягаме от тези тежки и нужни диалози с колегата. Вместо с това доста хора стартира да споделят вместо с колегата с различен човек ", споделя Тодорова. 

Според психолога няма потребност да се споделя всичко с колегата, по-скоро въпросът е дали има нещо, което бихме желали да скрием. Всеки има право на персонално пространство. 

" Зависимостта към обществените мрежи извънредно доста наподобява на хазартната взаимозависимост. Причината за това е, че логаритмите, които ни демонстрират фотоси, информация за избрани профили, са направени по този начин от изкуствен интелект, че ние да прекараме оптимално доста време в обществените мрежи. Това утежнява и пречи на нашите връзки и връзки, изключително с колегата до нас ", споделя Ана.

По нейни думи приблизително по 135 минути дневно отделят всеобщо хората, с цел да се ровят в обществените медии. 56% от всички споделят, че се тормозят да не изтърван нещо значимо онлайн.

" Хората би трябвало да си зададат няколко въпроса, с цел да открият дали имат взаимозависимост към обществените мрежи. Например - употребявате ли ги, с цел да забравите или избягате от персонални проблеми? Често ли опитите ви да намалите потреблението на обществени мрежи са без триумф? ", споделя Тодорова за " България Днес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР