Фейсбук Димитър Илиев от София сподели с потребителите на Фейсбук

...
Фейсбук Димитър Илиев от София сподели с потребителите на Фейсбук
Коментари Харесай

Несъответствие в цената на етикети в Кауфланд, от веригата отговориха защо

 Facebook Димитър Илиев от София показа с потребителите на Facebook какво му се е случило в " Кауфланд ". Ето какво написа той на 29 декември:

" Понеже Национална агенция за приходите, Комисия за потребителите и всевъзможни други контролни органи, оказа се, не работят в неделя, ми остана единствено ФБ, с цел да излея душата си за голяма корист в " Кауфланд ", магазина им в " Студентски град ". Бележките, които се отпечатват на апарата на щанда за месо демонстрират едни числа, а когато на касата бъдат сканирани, излизат безусловно разнообразни. Разликата на действителна сметка от 38 лева е към 6,37 лева, или към 16,76 на 100. Платихме общо 46 лева Пускам фотоси на другите етикети.

Ще дам единствено един образец - на етикета, принтиран от апарата на щанда " Свински гърди с кост " е записано 1,709 кг на цена 8.99 или 15,36 лева Когато неповторимият баркод на етикета бива сканиран на касата излиза 1,709 кг. по 10.99 лева или 18,78 лева Абсолютно същото се случи с още 3 продукта.

Купих неща, които нормално взимат пенсионерите. Сланината на касата е с лев по-скъпа, свинското бабе - лев и половина, гърди с кост - с 2 лева Обясненията на касиерката бяха смешни - кантарите ни са неверни на щанда, тук ги мерим още веднъж и тежестта е тъкмо. На касите в " Кауфланд " няма кантари, а от бележката за върнатите пари излиза наяве, че са неверни цените. Това, евентуално, може да стане само посредством операция на софтуера, тъй като на апарата на щанда се принтира неповторим баркод и няма по какъв начин да разпознат по друг метод от сканиращото устройство на касите. Въобще не извикаха шефа на магазина, въпреки, че очевадно, в случай че това не е механически проблем, е огромна спекулация.

Бързичко ни върнаха и надписаните пари, което също беше подозрително. Но в снежната еуфория на Коледа и Нова година малко хора биха сравнявали цена на опаковката и на касовата записка. Не желая да си мисля за спекулация, с която чиновниците си вадят коледните бонуси, не желая и да получавам ваучер за гратис извършване на покупки за цяла година. Затова на следващия ден сутринта ще звънна в Национална агенция за приходите, а евентуално най-добре е да пусна тъжба в прокуратурата. Ако са траяли да работят по този начин през целия ден вместо да затворят касите  за инспекция, може да се търси предумисъл от шефа на магазина, нали... Иначе прецаканите клиенти са си прецакани... Защото в неделя надзор няма, няма нито едни дежурен телефон, камо ли чиновник... Айде, Весели празници, от вашия дежурен неделен кореспондент... "

Официалната позиция на " Кауфланд ":

Във връзка с подаден сигнал за противоречие на цените, генерирани на везна и каса в хипермаркета ни в квартал Малинова котловина, желаеме да Ви уведомим, че е осъществена незабавна вътрешна инспекция, която изрично сподели, че цените, генерирани на каса за съответните артикули, са настоящите цени и те изцяло съответстват с цените от етикетите на свежа витрина.

Несъответствието в цената на етикетите, генерирани от една от везните, е вследствие на краткотрайна техническа нередовност, която към този момент е отстранена. Уверяваме Ви, че все още всички везни в обекта ни работят в цялостна редовност.

Не вършим компромис с правилното отношение и лоялността към потребителите, а доверието на клиентите е от първостепенно значение за нас. 

Винаги сме разполагаем за Вашата противоположна връзка, отзиви и рекомендации - на място на Информация в нашите хипермаркети, посредством интернет страницата: https://www.kaufland.bg/uslugi/kontakt.html, посредством персонално известие в профила ни във Фейсбук или на националния безвъзмезден потребителски телефон 0800 12 220 (от понеделник до събота).

Поднасяме Ви откровените си извинения за породеното стеснение. 

С почитание, 

Екипът на Kaufland България

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР