Фейлетоните на Алеко Константинов не са писани за Йоан Златоуст,

...
Фейлетоните на Алеко Константинов не са писани за Йоан Златоуст,
Коментари Харесай

Петър Стоянович за изборите: Бай Ганьо е опитен и прекалено харесван, трудно ще излезе от живота ни

„ Фейлетоните на Алеко Константинов не са писани за Йоан Златоуст, а за Бай Ганьо Сомов. Изборът на този и прелъстителен и извънредно неприветлив воин ни съпътства и до през днешния ден. Дали в плът и кръв, или като метод на ръководство на една страна, тези избори не са нещо ново за нас - в случай че считаме, че те ще отворят страница, която да не сме прочели. Намираме се в една и съща книга непрекъснато.

Бай Ганьо като нарицателно доста мъчно може да излезе от нашия живот и от нашите избори – заради обстоятелството, че е извънреден умел, сходен на всички равнища в страната, харесван от прекомерно огромна част от всички нас. И съвсем безалтернативен, когато става въпрос за това нещо да стане, без да се свърши доста работа “.

Това разяснява в „ Лице в лице “ историкът Петър Стоянович за сюжета „ Бай Ганьо прави избори “, в който непрестанно се намираме.

Тя съобщи, че би трябвало да имаме устойчиво държавно управление с 4-годишен небосвод

„ Мъжествеността при нас не е избягала от времето на Възраждането, а в действителност Западния свят, към който се стремим, от дълго време под неустрашимост схваща други неща “, уточни още той.

" Голяма част от демокрацията не е единствено да отидеш и да викнеш към някого през обора, а да имаш дисциплинираност и отговорности, преди да имаш права, да защитаваш общия интерес преди своя. В основни моменти за една страна, всички персонални егоизми тряжва да правят отстъпка една крачка обратно. И огромните - като Стамболов и Малинов, са били хора на компромса. Компромисът преследва задачата ", разяснява историкът.

Според него най-често гласуваме " срещу ", а по-късно гласуваме по благосклонности.

Какво още разяснява Петър Стоянович - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР