февр. 19 (UPI) - Екипажът на британски кораб за насипни

...
февр. 19 (UPI) - Екипажът на британски кораб за насипни
Коментари Харесай

Ракетите на Хуси удрят британски кораб за насипни товари в Червено море, принуждавайки екипажа да напусне кораба

февр. 19 (UPI) - Екипажът на английски транспортен съд за насипни товари в Червено море край Йемен беше заставен да напусне кораба в понеделник, откакто корабът беше ударен от две ракети, изстреляни от подкрепяните от Иран бунтовници хути.

Зората ракетни удари съществено повредиха машинното поделение на 32 000-тонния Rubymar, до момента в който той преминаваше през необятния 20 благи проток Bab al-Mandab и със подозрения дали ще остане на повърхността беше взето решението корабът да бъде изоставен, с цел да се подсигурява сигурността на екипажа.

Хусите поеха отговорност за офанзивата против кораба, като споделиха, че вследствие на обширните вреди, които корабът е претърпял, той „ в този момент е изложен на евентуален риск от поглъщане в Аденския залив “.

p> „ По време на интервенцията се уверихме, че екипажът на кораба е излязъл безвредно “, съобщи представителят на хусите Амин Хаян в обява на X.

Екипажът по-късно беше качен на борда на кораби на ръководеното от Съединени американски щати Червено море Създадена коалиция за отбрана на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР