Фестивалът Пясъчни творения“ ще се състои на 17 юли на

...
Фестивалът Пясъчни творения“ ще се състои на 17 юли на
Коментари Харесай

Фигури от пясък: Фестивалът „Пясъчни творения“ ще бъде на 17 юли на плажа в „Албена“

Фестивалът „ Пясъчни творения “ ще се състои на 17 юли на плаж „ Калиакра Маре “ в курортен комплекс „ Албена “, оповестяват от пресцентъра.

За седми следващ път събитието ще провокира дребни и огромни да сътворят в границите на един час фигури от пясък, украсени с блага от морето. Предишните издания събраха над 400 участници от целия свят на плажа пред Държавен културен център „ Двореца “ в Балчик, напомнят от ваканционното населено място.

Регистрацията стартира от 8:30 часа, а откриването – половин час по-късно. В 10:00 часа жури ще оцени всички пясъчни фигури, а създателите на най-хубавите от тях ще получат своите награди в 11:00 часа.

Заявки за присъединяване се одобряват до 15 юли. Предизвикателството е уместно за фамилии и деца от 3 до 18-годишна възраст, които могат да вземат участие самостоятелно или на групи. „ Скулпторите " би трябвало да носят лични кофички и лопатки, напомнят домакините.

От 2019 година фестивалът „ Пясъчни творения “, който се провежда взаимно с неговия основател и притежател на Будителска младежка премия за достойнство и героизъм Мартин Кръстев, е част от календара на Министерството на културата. При неприятно време събитието ще се състои на друга дата, споделят от курорта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР