Фестивалът Опера на върховете - Белоградчишки скали е новаторска идея

...
Фестивалът Опера на върховете - Белоградчишки скали е новаторска идея
Коментари Харесай

Билетите за летен фестивал Опера на върховете с участието на Нашият дом е България са в продажба

Фестивалът " Опера на върховете " - Белоградчишки скали е новаторска концепция на режисьора Пламен Карталов, чиито необикновени театрални решения и план са свързани с слагането им измежду магическата хубост на Белоградчишките скали.

Тази година за първи път присъединяване в събитието ще вземе и патриотичната фондация „ Нашият дом е България “, чийто създател и идеолог в арх. Пламен Мирянов.

Пенталогията от 5 тържествени концерт-спектакъла, готови от фондацията и режисирани персонално от арх. Мирянов особено за сцената „ Опера на върховете “ на крепостта „ Калето “, са отдадени на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, 260 години от написването на История Славянобългарска, началото на Църковната година и 137 години от Съединението на Република България.

Ето ги и названията и датите на изявите:

26.08 - “КРЕПОСТ НА ВЯРНОСТ” I “FORTRESS OF TRUTH”
27.08 - “ПАЗИТЕЛИТE” I “THE GUARDIANS”
01.09 - “С НАМИ БОГ!” I “GOD WITH US!”
02.09 - “МОЯ ДРЕВНА ЗЕМЯ” I “MY ANCIENT LAND
03.09 - “ХИМН НА ЛЮБОВТА” I ”HYMN OF LOVE”

Чрез посочените спектакли ще станете очевидци на огромни креативен продукции, с които ще се въздигне паметта за Първо и Второ Българско Царство, за Вярата в Христа, за епохата на игото и българското копнение към независимост, за любовта към Бог, близък, Отечество и дом!

В спектаклите са включени особено подбрани исторически, литературни и древен текстове, тълкования в художествено слово, авторски музикални, хореографски и танцови творби, театрални детайли и исторически възстановки.

Участват: Деси Добрева, Любомир Петкашев в ролята на Иван Вазов, Янко Лозанов в ролята на Паисий, Веселин Калановски, Пламен Мирянов, орк. “Филип Кутев” с диригент Георги Андреев, отбор “Българе” с хореограф Христо Димитров, Багатур, Врачанска филхармония, Софийски Свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, типичен отбор “Кварто”, женски хор “Ваня Монева” с диригент доктор Ваня Монева, хор „ Св. Йоан Кукузел “ с диригент Кристиан Попов, женски хор “Нуша” с диригент Нели Андреева, духов оркестър Видин и други.

Продуцент и режисьор на невероятната пенталогия е арх. Пламен Мирянов. Сценаристи са Пламен Мирянов, Янко Лозанов, Татяна Пандурска, проф. Иван Величков, Георги Тодоров, доцент Венцислав Каравълчев, доцент Павел Павлов.

Подарете си едно необикновено преживяване от спиращи дъха креативен продукции с добавено художествено осветяване в подножието на един от 100-те Национални обекта на България и признака на Северозапада - Белоградчишките скали, където легендите оживяват!

Билети в мрежата на EVENTIM, Онлайн и на касите на Софийска опера и балет:
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР