Фестивалът BEERLAND в Тракия“ вдиша първите си глътки въздух вчера.

...
Фестивалът BEERLAND в Тракия“ вдиша първите си глътки въздух вчера.
Коментари Харесай

BEERLAND като култовия Удсток: Легендата Дейвид Рийс ни върн...

Фестивалът BEERLAND в „ Тракия “ вдиша първите си глътки въздух през вчерашния ден. Макар и едвам появил се на бял свят, той „ изрева “ мощно и даде да се разбере, че има дълго бъдеще. Събитието събира в себе си първокласен рок и хеви метъл, майсторска бира, вкусна храна, безчет мемоари и позитивни страсти. Първата вечер разклати парк Лаута, където се издига музикалната сцена и са ситуирани десетки шатри с вкусотии и сувенири. Посетителите нарастваха с минути, като за рок прекарването в границите на няколко часа се събра голяма навалица от фенове на твърдия саунд. 















Към 18 часа на сцената стъпиха тежко групарите от „ White walkers ”. Бандата е със супермощен саунд и асеновградски хъс. Успяха да завладеят публиката с няколко свои части, след което отключиха сандъка на страстите с редица кавъри. Публиката куфя с песни на Ози Озбърн, Металика, Дио, Бон Джоуви, Юрая Хийп, Блек Сабат, Дийп Пърпъл и ред други, „ отгледали “ цели генерации из целия свят. Близо два часа музикантите от „ White walkers ” поддържаха огъня у присъстващите десетки пловдивчани. И то не инцидентно. След тях на сцената се качи една от легендите на хеви метъла Дейвид Рийс дружно с бандата „ JOHN STEEL ”. 





Феновете на ACCEPT познават чудесно Рийс, въпреки и присъединяване му в групата да не е било дълго. Обаче е било задоволително, с цел да добие нужната известност и да показва гласовите си прерогативи. Последният албум на JOHN STEEL е записан точно с Рийс. Парчетата са авторски и съдържат в себе си неизразим заряд. Всичко това, съчетано с професионализма и класата на момчетата от бандата водят до едно съвършенство, което е родено да бъде на огромните подиуми.











Изключителна чест за пловдивчани и посетители на града е самото наличие на човек от ранга на Рийс на сцената на пилотното издание на BEERLAND в „ Тракия “. Метъл спектакълът стартира по разписание с последните песни на JOHN STEEL, след което гладко мина към рок и хеви метъл евъгрийни. Съвсем предстоящо групата заби песни на ACCEPT. Рийс пък показа, че неговият обичан фронтмен на тайфа е Йън Гилън от Дийп Пърпъл. Затова изпя и негово парче. От сцената бе отдадена и респект към дребния човек с галактически глас – Рони Джеймс Дио с песента „ Temple of the king ”. 









„ Пейте мощно, с цел да може Рони да ви чуе! “, призоваваше почитателите Рийс. Стилният рок остави дълбока диря в сърцата на посетителите на фестивала и ги накара да желаят още, и още. Казват, че „ рокаджия насита на жица няма “ и на събитието това си пролича с цялостна мощ. 





BEERLAND продължава през целия уикенд. Днес програмата започва в 12 часа с " Vinyl party " с грамофонни плочи. Допълнителен цвят и аромат на бензин във фестивала ще внесат момчетата от мотоклуб " Anarchy ". Те ще се включат с галерия на мотори и лекции за безвредно шофиране и бранене на мотористите. В 17 часа сцената ще завладяват надарените деца от Арт Войс Център. Разбира се, те ще заложат на рок осъществявания. Час по-късно пловдивчани и посетители на града ще се насладят на музиката на група " Steelers ". Специален посетител на събитието ще бъде единствения вентролог в България - артистът Димитър Иванов-Капитана. Той ще забавлява публиката повече от час със спектакъла " Беше ми 100лично ". Музикалната пауза обаче няма да е прекомерно дълга. В 21 часа на сцената ще се качат музикантите от Биг Бенд Пловдив, които ще закрият втората фестивална вечер със запаметяващ се концерт.





Третият и финален ден на BEERLAND също не е за изпускане. Забавленията в неделя стартират с DJ Vinyl party още в 12 часа. В късния следобяд на сцената ще забият рок група " Сигнатура ". Бандата е формирана от четирима пловдивски библиотекари - трима мъже и една жена. Името им е характерен библиотечен термин, който съставлява графично означение на книгите, което ги прави откриваеми. Шоуто с тях е обезпечено, а незабавно след тях присъстващите ще чуят малчуганите от студио „ Музикална вълна “. В 19 часа ще удари алармата за родолюбив рок. Всеки познава творчеството на група " Епизод " и несъмнено ще има опцията да попее дружно с музикантите. Повече от час публиката ще слуша за епични владетели и борби. " Епизод " ще правят отстъпка сцената на някогашния вокал на D2 - Дичо. Той ще изпее част от най-популярните шлагери на именитата българска група, както и някои от по-новите си песни. С това тридневният фестивал ще завърши и ще даде мощна поръчка за последващо издание. 



Освен всичко това, на място локални и задгранични занаятчийски производители на бира показват своите артикули, а на всеки сантимерът цвърчат скари с апетитни меса и деликатеси. Подготвени са доста игри и дарове за публиката. Със надпревари по дърпане на въже ще се дефинира най-силната компания, като посетителите могат авансово да сформират тимове от 5 индивида. Има доста безвъзмездни хамаци, а всеки свободно може да върже и собствен личен или да си донесе шалте за пикник.

Събитието се реализира с поддръжката на кмета на регион " Тракия " Костадин Димитров, в партньорство с Областния информативен център в Пловдив. Входът за фестивала е свободен. За улеснение на посетителите дясната лента на бул. " Санкт Петербург " е предопределена за паркиране.

фотоси от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР