Фестивал на изкуствата Виа Траяна започна днес преди обед в

...
Фестивал на изкуствата Виа Траяна започна днес преди обед в
Коментари Харесай

Танцьори от цялата страна на Виа Траяна в Хисаря

Фестивал на изкуствата " Виа Траяна " стартира през днешния ден преди обед в Хисаря. Той събира танцьори, музиканти и занаятчии от цялата страна и продължава до неделя. Това е неговото пето издание.

Само преди час пред колонадата в парк " Момина сълза " по улица „ Иван Вазов “ до Южната врата на крепостната стена бе подредена Улица на занаятите. Майстори демонстрират пред жителите и гостите на града умения да избработват ръчно сувенири и обичайни творби за бита.

Утре от 10.00 часа по централните улици на Хисаря ще дефилират участниците във " Виа Траяна ". Маршрутът стартира от площада пред читалище " Иван Вазов ", дефилето ще стигне до Римския амфитеатър в парк Момина сълза. По пътя до там участниците ще пеят и танцуват и ще приветстват публиката в Хисаря. В концерт, който ще продължи близо два часа, участните във фестивала ще показват най-хубавите си осъществявания на съвременни танци, хип-хоп, национални хора. А Улицата на занаятите ще бъде отворена и в трите дни до неделя.

Фестивалът „ Виа Траяна “ се провежда от пловдивското сдружение „ Таланти “, съдружие „ Българско е “ и община Хисаря. Идеята му е да покаже непреходното в изкуството и да напомни историята от времето на античните траки и античността, когато е построен пътят Виа Траяна, по който крачим и през днешния ден.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР