Фернандо Вердаско няма да участва на турнира от Големия шлем

...
Фернандо Вердаско няма да участва на турнира от Големия шлем
Коментари Харесай

Вердаско няма да участва на Ролан Гарос заради положителен тест за COVID-19

Фернандо Вердаско няма да взе участие на шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос " поради позитивен тест за ковид. Бившият състезател от топ 10 има 67 поредни участия на шампионати от Големия шлем, преди да пропусне Откритото състезание на Съединени американски щати тази година. 36-годишният Вердаско е мощно отчаян от невъзможността да взе участие в Париж и изрази подозрения по отношение на достоверността на тестванията за COVID-19.

Вердаско разкри, че е дал позитивен тест за ковид през август, без да има признаци на болестта. Последвали два негативни теста, а тази седмица още веднъж е позитивен. Вердаско добави, че е изискал нов тест, само че уредниците на " Ролан Гарос " отказали. Тогава испанецът си направил тест в самостоятелна лаборатория, който бил негативен.

" Искам да изразя разочарованието си от уредниците на “Ролан Гарос”, които ми отхвърлиха правото да си направя нов тест, който да удостовери първия или да покаже, че може да става въпрос за неточност ", написа Вердаско.

В сряда босненецът Дамир Джумхур съобщи, че ще съди уредниците на шампионата, откакто бе дисквалифициран поради позитивен тест за ковид.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР