Фернандо Алонсо иска да се бори за трета световна титла

...
Фернандо Алонсо иска да се бори за трета световна титла
Коментари Харесай

Алонсо може да подпише с "Ферари" или "Мерцедес", твърди Флавио Бриаторе

Фернандо Алонсо желае да се бори за трета международна купа във Формула 1, а това ще стане мъчно, в случай че продължи да кара за " Макларън ". Така счита мениджърът на испанския водач Флавио Бриаторе.

Италианецът, който беше началник на Алонсо в " Рено " при двете му трофеи през 2005 и 2006 година, сега е негов управител. Бриаторе разкри, че не е изключено клиентът му да подпише с топ тимовете.

" Фернандо би трябвало да бъде във " Ферари " или " Мерцедес ", с цел да завоюва купата. " Рено " към момента е надалеч от това да бъде измежду най-хубавите. Напълно допустимо е той да се върне в топ тимовете, тъй като е най-хубавият водач във Формула 1 ", сподели Бриаторе.

Алонсо караше за " Ферари " сред 2010 и 2014 година, като завоюва общо 11 победи за именития италиански отбор. В три от сезоните той финишира втори в генералното класиране.

Според експертите испанецът мъчно ще отиде в " Мерцедес ", тъй като там е Люис Хамилтън. Двамата бяха съотборници в " Макларън " през 2007 година, само че тогава " атмосферата беше отворена ", както разкри по-късно Алонсо.

" Вината за това е напълно на Рон Денис. Тогава той настрои всички против Фернандо. И неприятната известност, която му построи тогава, го преследва и до през днешния ден ", изясни Бриаторе.

Алонсо има проблеми и в сегашния си тим " Макларън ". Двигателят " Хонда " непрекъснато дава недостатъци, които не разрешават на испанеца да спори за челните места.

От началото на сезона двукратният международен първенец влезе единствено един път в точките, като това стана на последния старт в Баку.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Формула 1 (57)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР