Фермерите в Северна Гърция отчаяно търсят работна ръка от чужбина,

...
Фермерите в Северна Гърция отчаяно търсят работна ръка от чужбина,
Коментари Харесай

Гръцките фермери имат нужда от чуждестранни работници

Фермерите в Северна Гърция обезверено търсят работна ръка от чужбина, с цел да приберат реколтата от плодове и зеленчуци, защото локалните младежи не харесват селскостопанската работа, а някога надеждните албански служащи в този момент избират да търсят работа в северните страни на Европейския съюз, написа гръцкият вестник " Катимерини ".

Сдруженията на земеделските стопанства в Иматия и Пела, където господства производството на праскови, споделят, че биха приветствали естествено злополучие, което значи, че най-малко ще бъдат обезщетени за пропиляната продукция.

Само тези две районни единици се нуждаят от 30 000 сезонни служащи, с цел да берат прасковите, плюс ябълки, череши и киви, отглеждани в региона, а и консервирани всекидневно наоколо до мястото на извличане.

Фермерите споделят, че забавянето на издаването на визи на задгранични служащи, най-вече от Южна Азия, може да докара до провален аграрни сезон. Работници се търсят и в страни като Египет, Казахстан, Тайланд и даже Еквадор и Перу, написа изданието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР