Фермерите излязоха по улиците на Берлин, за да протестират срещу

...
Фермерите излязоха по улиците на Берлин, за да протестират срещу
Коментари Харесай

Протест на фермери в Германия: Хиляди трактори блокираха трафика в Берлин

Фермерите излязоха по улиците на Берлин, с цел да стачкуват против проектите на немското държавно управление да понижи дотациите за гориво като част от оповестената промяна на федералния бюджет, предаде  Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Пред Бранденбургската врата има съвсем 700 транспортни средства, в това число трактори, коли, камиони и микробуси. Общо на митинга има 17 000 автомобила.

Германското държавно управление не обмисля промени в проектите си за последователно унищожаване на земеделските дотации, макар митингите на фермерите, декларира държавен представител.

Той прибавя, че държавното управление е това, което " в последна сметка би трябвало да вземе решение и да реализира промени, които не постоянно се харесват на всички ".

Демонстрантите започнаха да се събират от в утринните часове на деня с трактори. Полицията даде позволение за акцията при изискване, че на всеки 30 минути бъдат пропускани колони коли. Фермерите обаче апелираха това решение пред Висшия административен съд на Берлин и Бранденбург, който отхвърли настояванията на правоохранителните органи. Според съда заплахата от непрекъснато отваряне и затваряне на блокадата е по-голяма, в сравнение с от непрекъснато затваряне, изясни Хенрик Вендорф, ръководител на асоциацията на фермерите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР