Фермери и шофьори на камиони спират движението по пътищата в

...
Фермери и шофьори на камиони спират движението по пътищата в
Коментари Харесай

Недоволството на фермерите обхвана Румъния, Германия и Франция

Фермери и водачи на камиони стопират придвижването по пътищата в Румъния повече от седмица, искайки по-ниски налози и обезщетения за загубите, породени от вноса на аграрни артикули от Украйна. В неделя поради мразовитото време в центъра на Букурещ бе излязъл единствено един ТИР, на чието ремарке бе качен трактор. В демонстрацията имаха позволение да вземат участие 5000 души с 200 машини.

В писмо до европейските институции в Брюксел румънските производители желаят до 30 април да бъде основана и приложена система, която да подсигурява, че дестинацията за всички колета украински артикули е разпозната преди влизане в Европейски Съюз. Освен това упорстват да бъдат въведени прагове за импорт на всяка селскостопанска стока от Украйна, която е предмет на търговия.

В Берлин фермери се причислиха към деятели за климата и обявиха, че поддържат екологичното, генно немодифицирано земеделие, само че се нуждаят от промени в бранша и обективни цени.

Във Франция също бяха проведени митинги на аграрни производители, които са недоволни от политиките на държавното управление за екологичен преход, които ги поставяли в неконкурентоспособно състояние. Фермерите настояват, че тези дейности обричат родната продукция и карат хората да търсят вносни артикули.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР