Фермери блокираха днес една от главните френски магистрали, свързващи Париж

...
Фермери блокираха днес една от главните френски магистрали, свързващи Париж
Коментари Харесай

Френски фермери блокираха магистрали около Париж

Фермери блокираха през днешния ден една от основните френски автомагистрали, свързващи Париж със северния град Лил, страните от Бенелюкс и Англия, което докара до километрични тапи, съобщи Ройтерс. Това е първото огромно нарушаване на пътния трафик, породено от митингите във френската столица. 

Местните браншови синдикати приканиха през днешния ден за блокади на пътища в и към Париж, с цел да засилят натиска върху държавното управление, което фермерите упрекват, че не оказва помощ задоволително, с цел да се оправят с ниските цени на питателните артикули и несъразмерните регулации. 

Блокадата по автомагистрала А1 северно от Париж докара сутринта до тапи от към 4 километра, съгласно услугата за онлайн обслужване на транспортното министерство " Бизон Фют " (Bison Fute). Френски медии оповестиха, че фермерите са сложили и първите блокади по пътните възли в департамент Есон на юг от Париж  в ранните утринни часове, като се чака повече митинги да стартират и в ранния следобяд. Правителството разгласи, че ще разгласи първите незабавни ограничения, целящи да укротят недоволството на фермерите по-късно през днешния ден, като се чака министър председателят Габриел Атал да приказва по-късно през днешния ден..

Правителството към момента не е прецизирало по кое време и къде ще приказва Атал, нито какви ограничения ще бъдат оповестени. 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР