Фердинанд Пиех имаше мечта: да бие S-Class и 7 Series

...
Фердинанд Пиех имаше мечта: да бие S-Class и 7 Series
Коментари Харесай

Volkswagen ID.7 е електрическият аналог на Phaeton

Фердинанд Пиех имаше фантазия: да бие S-Class и 7 Series в личната им игра. Затова построи утопичната „ Кристална фабрика ”, където хора в бели престилки произвеждаха Phaeton, а пешеходци по улиците на Дрезден можеха да гледат по какъв начин целият индустриален развой протича в изискванията на аптекарска непорочност.



Пиех сбъдна фантазията си (с изключение на частта, в която бие по продажби законодателите), създавайки лимузина, която прекатурна визиите за „ националната кола ”. Новият ID.7, въпреки действително да е правоприемник на Passat, аз дефинирам като електрическия Phaeton. Вярно, по-къс е много, само че междуосията им са съвсем идентични, а вътрешното пространство е в интерес на модерния флагман на Volkswagen. И най-важното, компанията към този момент има действителен отговор на най-хубавите в класа, които даже има какво да научат в раздела „ пробег с едно зареждане ”.

Проблемът му е, че се появи по-късно от останалите (цели 5 години след ID.Vizzion), по тази причина в този момент би трябвало да търпи съпоставения с Ioniq 6, Model 3 (който наподобява дребен по отношение на ID.7) и BMW i5. За последния състезател не съм се объркал, тъй като думата „ премиум ” фигурираше много постоянно в представянето на модела, а и по размери ID.7 и i5 са безусловно идентични.

Аз персонално не бих си разрешил да съпоставям двата по премиум чувство, нямам подозрения, че желанията ми отиват в посока Мюнхен, само че новият електрически круизер от Волфсбург желае да се равнява с първите два упоменати бенчмарка, в някои връзки е по-добър от тях, в други не толкоз. Разказвам в детайли.
 STOP&GO: На бърза зарядна станция (175 kW) ID.7 може да се зареди от 10 до 80% за 28 минути, като за 10 минути може да добави ток за изминаване на до 204 км.
Започвам с дизайна, където съпоставения не се постановат, само че аз не бих се посвенил да ги направя. Най-експресивен е този на Ioniq 6, Model 3 е бездушна кола, а ID.7 наподобява внушително. На живо е доста по-впечатляващ, както постоянно се случва. Компанията го дефинира като „ електрическа туристическа лимузина “. И не, не е тъкмо седан, а „ fastback saloon “ – кръстоска сред седан и хечбек.

Предницата е аеродинамична с тънки LED фарове, които са свързани с осветена лента. Тя се влива в дневни светлини, които играят ролята и на мигачи. Тук няма нищо атрактивно, само че за сметка на това профилът е впечатляващ. Арката не е толкоз трагична като тази на Ioniq 6, а се приближава повече до профила на EQS. Алуминиевата лайстна укрепва резултата и нашепва за „ премиум ”.
 STOP&GO: ID.7 Pro е със 77 kWh (82) и 175 kW DC опция за бързо зареждане. ID.7 Pro S ще пристигна с 86 kWh (91), която ще разреши пробег до 700 км и зареждане с до 200 kW.
Дизайнът на 19-цоловите аеродинамични джанти също оставя своя принос, както и общоприетият черен покрив (опция е панорамата). Отзад също има LED светлинна лента, а стоповете са мощно релефни. Хоризонталният рефлектор в долната част оказва помощ да се подчертае широчината на автомобила. Няма по какъв начин да пропусна черния дифузьор и интегрирания спойлер. И обстоятелството, че ID.7 може да се похвали с коефициент на въздушно противодействие от 0,23, колкото и Tesla Model 3. Тук комфортно ли е да кажа, че към този момент съумях да видя и камуфлажното комби на ID.7, което ще добави спомагателни варианти и многообразие пред клиентите?
 STOP&GO: Моторът АРР550 е с мощ 286 к.с., до момента VW използваше подобен с 204 к.с.
ID.7 предстоящо отстъпва от двата упоменати от мен модела, когато стане дума за зареждане. Тук Hyundai няма еднакъв със своята 800—волтова архитектура. Максималната мощ на зареждане на „ седмицата ”, въпреки и увеличена, доближава 175 kW. На такава станция моделът ще си набави задоволително ток за 200 км в границите на 10 минути, до момента в който от 10 до 80% батерията ще се зареди за 28 минути.
 STOP&GO: Дължината на ID.7 е с цели 214 мм по-малка от тази на Phaeton, само че междуосието му е единствено 30 мм по-малко от на каляската
И незабавно идва контрата: малко на брой са тези, които могат да се мерят с ID.7, стане ли дума за пробег. Не инцидентно Volkswagen дефинират модела като „ електрическа туристическа лимузина ”, тъй като той може да измине до 621 км с едно зареждане (WLTP). „ Само ” 545 км е вероятният за Ioniq 6, Model 3 Long Range стига до 678 км.

Американският и немският модел разчитат на батерия с потенциал 77 kWh (нетен), само че на същата батерия ще разчита и ID.7 Pro S, който ще предложи 700 км пробег и оптималната скорост на зареждане 200 kW, тъй че би трябвало да е ясно, че Tesla не е панацеята. За мен тя е просто катализатор.

Целия материал може да прочетете на CarMarket.bg
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР