Фенуей Спортс Груп (ФСГ) е поставил Ливърпул за продажба. ФСГ

...
Фенуей Спортс Груп (ФСГ) е поставил Ливърпул за продажба. ФСГ
Коментари Харесай

Собствениците на Ливърпул продават клуба при добра оферта

Фенуей Спортс Груп (ФСГ) е сложил Ливърпул за продажба. ФСГ пое ръководството на клуба от града на Бийтълс през 2010 година, когато закупи контролния пакет акции от Джордж Джилет и Том Хикс.

По време на тяхното управление, клубът назначи Юрген Клоп за треньор през 2015 година – немският експерт изведе мърсисайдци до първа купа в историята на Висшата лига, както и до триумфи в Шампионската лига, ФА Къп, Карабао Къп и Световното клубно състезание.

Въпреки това, The Athletic предава, че ФСГ „ приветства предложения “ на евентуални купувачи и „ цялостна презентация за продажба е била направена за заинтригуваните страни “. Освен триумфите на терена при ръководството на ФСГ, имаше вложения и на „ Анфийлд “ и пренасяне на стойност 50 млн. паунда на новата подготвителна база в Къркби.

Но се появиха и рецензии от страна на последователите, че притежателите на „ алените “ не са похарчили задоволително в първия състав в последните няколко години. Ливърпул изпитва усложнения през този сезон във Висшата лига, печелейки едвам пет от 13-те си мача досега, и е на седем точки от четвъртия Тотнъм, макар че има мач по-малко от „ шпорите “.

Ливърпул ще играе с настоящия притежател на трофея в Шампионска лига Реал Мадрид в осминафиналите на конкуренцията, стана ясно от жребия по-рано през днешния ден.

Двата тима ще се изправят един против различен в повтаряне на финала от май тази година. През лятото на 2021 година мърсисайдци бяха един от шестте тима от Премиършип, който бе част от плана за европейска Суперлига.

Протести на почитателите обаче доведоха до колапс на концепцията, а притежателят на Ливърпул Джон Хенри се извини след това за провокирания „ ужас “.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР