Феновете не трябва да очакват бързо завръщане на стадионите за

...
Феновете не трябва да очакват бързо завръщане на стадионите за
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА: Без феновете на мачовете до второ нареждане

Феновете не би трябвало да чакат бързо завръщане на стадионите за европейските мачове, съобщи президентът на УЕФА Александър Чеферин. "В момента ние ще играем мачове без фенове до второ разпореждане. Няма да поемаме никакви опасности ", съобщи Чеферин в изявление за списание "UEFA Direct ".

Сезоните в Шампионската лига и Лига Европа приключват с мини шампионати надлежно в Лисабон и Германия, откакто през март бяха прекъснати поради пандемията от ковид.

Чеферин добави, че УЕФА е отсрочила Евро 2020 до идната година и в забавила приключването на европейските клубни шампионати, с цел да помогне на федерациите да завършат вътрешните си сезони. "УЕФА пожертва част от сезона си, с цел да даде опция за привършване на националните шампионати до края на юли. След това УЕФА ще завърши клубните шампионати за сезон 2019/2020 през август ", сподели той.

"Лигите се съгласиха с това, а солидарността на клубовете ще бъде също толкоз значима за прозореца на националните тимове през септември ", добави Чеферин, визирайки първия от трите прозореца за срещите на представителните отбори, планувани през есента.

Чеферин похвали "страхотното единение и съгласие сред УЕФА, национални асоциации, клубове и лиги " и изрази вяра, че на избран стадий нещата ще се върнат към естественото си положение. "Като всички и за бих се почувствал още по-добре, в случай че почитателите са на стадионите. Но съм оптимист и огромната ми вяра е, че феновете ще могат да се върнат на мачовете допустимо най-скоро ", сподели президентът на УЕФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР