Феновете на тениса със сигурност не са забравили за Жил

...
Феновете на тениса със сигурност не са забравили за Жил
Коментари Харесай

Бивш тенисист: Федерер е най-великият тенисист за всички времена

Феновете на тениса сигурно не са не запомнили за Жил Мюлер. Представителят на Люксембург се отличаваше с мощния си сервис и съумя да доближи до четвъртфиналите на „ Уимбълдън “ и „ US Open “.

Сега, тенисистът стана следващият, който се включи в разногласието за величието на тримата огромни. Мюлер, който е побеждавал Рафа Надал на „ Уимбълдън “, дефинира Роджър Федерер за най-великия в историята, като съгласно него „ Маестрото “ е трансформирал напълно международния тенис.

„ Не е значимо да се гледат единствено цифрите и това кой какъв брой трофеи е спечелил от огромния шлем. Числата не са определящи, с цел да приказваме кой е най-великият, има толкоз други фактори. Аз считам, че Роджър напълно промени играта. Откакто той се появи доста повече хора започнаха да гледат тенис и да се интересуват от този хубав спорт. Швейцарецът е обичан по целия свят и тази обич на хората не стихва, тя е показателна за всичко. Разбира се, изпитвам голямо почитание към Рафа и Новак, само че съгласно мен Федерер е най-великият тенисист за всички времена. Ако би трябвало да предвиждам кой ще приключи с най-вече титли от шлема, смятам, че това ще бъде Джокович. Вярвам, че сърбинът ще играе още дълго и няма да се откаже скоро. Въпреки това, предпочитам Федерер, тъй като е нещо велико и доста особено да го гледаш и да се наслаждаваш на играта му “, сподели Мюлер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР