Феновете на Локомотив (Пловдив) поставиха своите искания за отпускането на

...
Феновете на Локомотив (Пловдив) поставиха своите искания за отпускането на
Коментари Харесай

Феновете на Локо искат още средства за цялостното завършване на стадион Локомотив

Феновете на Локомотив (Пловдив) сложиха своите претенции за отпущането на още средства за цялостното довеждане докрай на спортния комплекс в парк " Лаута ". Това се случи на среща сред последователите на " черно-белите " и заместник-кмета на Пловдив по строителство и вложения Пламен Райчев. След като стана ясно, че за довършването на стадиона на градския противник Ботев са нужни още 26 милиона лв., почитателите на " смърфовете " срещнаха Райчев със своите визии за нуждата от в допълнение финансиране и за стадион " Локомотив ".

Привържениците на " черно-белите " излязоха с декларация, в която описаха всички строителни действия, за които са нужни още средства, а точно: отвесната планировка на целия обект; замяна на подготвителните терени на стадиона; създаване на ъглови браншове на стадиона; замяна на терена с подобен с отопление; съоръжение на трибуните; създаване на интернат в комплекса; създаване на пътна инфраструктура; създаване на паркинг пред стадиона.

" Най-необходимото, с цел да получи оборудването лиценз за четвърта категория от УЕФА, са построяването на паркинг пред комплекса и на пътна инфраструктура, свързваща бул. " Цветан Лазаров " и бул. " Менделеев ", която да разреши отварянето на трети вход към стадиона. Привържениците се аргументираха, че паркингът ще обслужва освен посетителите на футболни мачове, а и всички пловдивчани, за които парк " Лаута " е желано място за разходки. Улицата, която ще свързва двата булеварда, освен ще даде опция за отварянето на трети вход, само че е значима също и за живеещите в квартала ", опазиха настояването си последователите на Локомотив.

Заместник-кметът Пламен Райчев увери почитателите на " черно-белите ", че ще се ангажира с реализирането на плана и съобщи, че от Община Пловдив ще изпратят питане за разпределяне на спомагателни финансови средства до Министерски съвет, както за стадион " Христо Ботев ", по този начин и за стадион " Локомотив ". Той обърна внимание и на настояването за създаване на трети вход към комплекса в парк " Лаута ".

" Проблем за построяването на такава улица е, че тя ще би трябвало да мине през имот, благосъстоятелност на Министерството на защитата. Уведомили сме ги, само че до този миг нямаме отговор от тях. Можем още при започване на идната година да предприемем стъпки към наложително отчуждаване на терена предвид на публичния интерес и на потребностите на Община Пловдив от такава пътна връзка. Относно построяването на паркинг пред комплекса - ще бъде препоръчано включването му в финансовата стратегия на Общината за идната година, само че последната дума ще има Общинският съвет, който ще реши дали да го одобри. ", изясни Райчев.
 Намериха се пари за козирка на
Намериха се пари за козирка на " Колежа "

Отпуска ги Община Пловдив
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР