Феноменът 15/15“ от БСП Момчил Неков става зам.-министър на земеделието.

...
Феноменът 15/15“ от БСП Момчил Неков става зам.-министър на земеделието.
Коментари Харесай

Кирил Петков назначи „Феноменът 15/15“ от БСП за зам.-министър на земеделието. Кой е Момчил Неков?

Феноменът 15/15 “ от Българска социалистическа партия Момчил Неков става зам.-министър на земеделието. Това излиза наяве от известие на държавната осведомителна работа. На европейските избори през 2014 година никому неизвестният  дотогава в общественото пространство Неков имаше шанса да е номер 15 в листата на „ Коалиция за България “ , а същият номер се падна на обединението в бюлетината. На изборите социалистите всеобщо бяха зачеркнали номер 15 и в при квадратчетата за партиите и в кръгчетата за преференциите , което изстреля Неков преди всичко в листата преди лидера Сергей Станишев.

По мотив назначението си за зам.-министър Неков написа във фейсбук: 

Скъпи другари,

Днес разтварям нова страница в живота си като заместник-министър в МЗХГ. Потенциалът на българското земеделие и родните артикули е огромен и би трябвало да получи видимост и мястото, което му се поставя. Ще положа всички старания за тази идея. А на вас искам светли празници и топли моменти с най-близките ви хора!



От Силистра до Брюксел
Бивш евродепутат с тъжна история за отношението към болното му бебе в лечебно заведение
" Дъщеря ми е с температура 40 градуса. Екстремно успяхме да я смъкнем. Носим я в Токуда по неотложност. Влизаме в кабинет за обзор, къде...
Прочети повече
Припомняме, че по време на акцията за евродепутати 28 годишният тогава Неков съобщи, че счита да строи монумент на хан Тервел в Брюксел.

„ Има страни, в които има доста по-голяма корупция от България. Относно мониторинга, уповавам се в края на годината да се преборим и да е последният мониторингов отчет върху България. В тази връзка с избрани проблеми с корупцията ние сами си сътворяваме тези проблеми. Това е въпрос на консолидация. Ние не водим ценностен европейски спор, примерно кой какво би направил. Аз, в случай че стана евродепутат, желая да поеме още един персонален ангажимент - желая да има монумент на хан Тервел в Брюксел. Той е интернационално приет. Той е спрял халифата да нахлуе в Европа. Това усилва самочувствието, а след това и увереността на една нация ", съобщи той по Дарик радио. 

След като беше евродепутат Момчил Неков се кандидатира за кмет на Силистра, само че не съумя да завоюва борбата, която беше против сегашния доктор Юлиян Найденов. След акцията през 2019 година фотографът Георги Марков заведе дело против Неков поради непозволено потребление на негова фотография в предизборната акция за локалните избори.  Според фотографа една от фотосите му - остатъци от римската цитадела на град Силистра, е била употребена върху девет билборда на някогашния евродепутат. 
Наш евродепутат отбрани комунизма, доста българи желали отново да се върне
Известният като " Любимец 15 " евродепутат от квотата на Българска социалистическа партия Момчил Неков несъмнено блесна в пленарната зала на Европейския парламент. И...
Прочети повече
Момчил Неков  участва в договарянията за сформиране на кабинет и приказва по тематиката " Земеделие ". Можете да чуете какво сподели по тематиката след 1:23:00 

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков вчела стана ясно, че са назначени тринайсет заместник-министри, измежду тях е и Момчил Неков. Той е магистър по интернационалните стопански връзки от УНСС и лекар по политология от СУ „ Св. Климент Охридски “. В интервала от 2014 година до 2019 година е член на Европейския парламент, като е работил в Комисията по просвета и обучение и в Комисията по земеделие и развиване на селските региони. Преди 2014 година е работил в Комисията за отбрана на персоналните данни.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР