Фенербахче застана зад думите си, че ще провали финала за

...
Фенербахче застана зад думите си, че ще провали финала за
Коментари Харесай

Фенербахче застана зад думите си и провали финала с Галата

Фенербахче застана зад думите си, че ще провали финала за Суперкупата на Турция против Галатасарай. Още преди мача имаше сходни информации, които се потвърдиха довечера. Фенербахче съзнателно излезе на терена с юношите, като даже на аварийна пейка бяха записани единствено четирима играчи, а всички звезди отсъстваха от групата за мача.

Срещата въпреки всичко стартира, само че „ жълто-сините “ разрешиха на Галатасарай да означи гол още в 1-вата минута посредством Мауро Икарди. Веднага по-късно играчите на Фенербахче получиха знак да изоставен терена и те направиха тъкмо това.

Така дуелът не се доигра, а трофеят ще бъде връчен на Галатасарай със служебна победа. Както е известно, повода Фенербахче да бойкотира този дуел бе несъгласието с решенията на Турската футболна федерация след скандалния мач с Трабзонспор, в който почитатели нахлуха на терена и се сбиха с играчи на истанбулския отбор. Трабзонспор бе осъден с 4 мача отнемане от домакинство и санкция, само че и двама играчи на Фенербахче също отнесоха санкции. Освен това от федерацията не се съобразиха и с настояванията на “фенерите ” мачът за Суперкупата да се играе на друга дата и да се свири от задграничен арбитър. Всичко това накара Фенербахче да бойкотира мача през днешния ден, като имаше заплаха клубът даже да напусне шампионата.

Източник: sportal.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР