Фелипе Маса съди ФИА, Ф1 и Бърни Екълстоун за катастрофата

...
Фелипе Маса съди ФИА, Ф1 и Бърни Екълстоун за катастрофата
Коментари Харесай

80 милиона иска Фелипе Маса от ФИА, Ф1 и Екълстоун

Фелипе Маса съди ФИА, Ф1 и Бърни Екълстоун за злополуката в Гран При на Сингапур през 2008 година, която в действителност му коства международната купа тогава.

Бившият водач от Формула 1 търси 80 милиона като обезщетение, поради абсурда, наименуван „ Крашгейт “. Маса водеше в надпреварата, когато Нелсън Пикет напълно умишлено е провокирал злополука, с цел да помогне на съотборника си в Рено Фернандо Алонсо да завоюва.

Сумата, която Маса желае е основана на парите от наградния фонд, който е изгубил. А в добавка той смята, че би имал възможност да подпише и други контракти, от които да има спомагателни доходи.

Представителите на някогашния водач на Ферари потвърдиха публично, че са стартирали правната процедура в понеделник, а коментар от ФИА бе отхвърлен все още.

Миналата година бразилецът съобщи, че той би трябвало да е победител и ще си търси правата до триумф. Бившият началник във Формула 1 Екълстоун предходната година сподели, че той и Макс Моузли (президент на ФИА по това време) са били наясно, че е съществувала евентуално за сходно нарушаване на разпоредбите, само че са решили да не подхващат нищо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР