Феликс Оже-Алиасим нанесе втора загуба на Рафел Надал на Финалите

...
Феликс Оже-Алиасим нанесе втора загуба на Рафел Надал на Финалите
Коментари Харесай

Оже-Алиасим нанесе втора загуба на Надал в Торино и сложи край на надеждите му за първото място в ранглистата

Феликс Оже-Алиасим нанесе втора загуба на Рафел Надал на Финалите в Торино. Канадецът завоюва с 6-3 6-4, което значи означава съвсем несъмнено отпадане на Матадора от надпреварата и завършек на очакванията му още веднъж да оглави класацията на ATP в края на сезона.

Вече е 100 % несъмнено, че Карлос Алкарас ще приключи годината под номер 1. В последния кръг от груповата фаза Оже-Алиасим ще се изправи против Тейлър Фриц, а Надал излиза против Каспър Рууд.

Оже-Алиасим бе доста по-ефективен на сервис, записвайки 15 аса против единствено един на Надал, като в същото врем позволи и по-малко двойни неточности. Канадецът пласира съвсем три пъти повече уинъри (32-13) и завоюва 81% от точките си на първи сервис, като в това време осъществя два от четирите си брейкпойнта (50%). От своя стана Надал не съумя да оползотвори нито един от петте си шанса за пробив, а извоюваните на първи сервис точки бяха много по-скромните 72% (26/36).

В първите седем гейма никой от двамата не стигна до пробив, като Надал на два пъти пропусна благоприятни условия да завоюва подаването на противника си – първо при 0-0, а по-късно при 3-3. В осмото деяние от първия сет Рафа откъсна с 40:0 и изглеждаше, че ще се стигне до следващото равнене в резултата, единствено че последваха две следващи двойни неточности от страна на испанеца и пред 22-годишният канадец се откри дебютна точка за пробив, която незабавно беше осъществена, откакто Надал изкара надалеч в навън длановия си удар по правата. Испанецът не се съобщи и най-сетне завоюва точка на съперниковото първо подаване, но силите му не стигнаха за освен това и сетът отиде в сметката на Оже-Алиасим.

Втората част стартира с гейм за Надал, само че насладата на Матадора не продължи дълго. Уинърите на Оже-Алиасим идваха един след различен и скоро по-късно канадецът към този момент водеше решително с 3-1 след нов пробив. Рафаспаси брейкпойнт в петия гейм и редуцира пасива си, само че първата ракета на Канада продължи да играе на доста високо равнище и не разреши водачеството му да бъде застрашено, триумфирайки с 6-3, 6-4 по-късно под два часа на корта. Това е първи триумф за Оже-Алиасим против Надал в кариерата му.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР