Фехтовален клуб Младост откри официално обновената зала в квартал Гео

...
Фехтовален клуб Младост откри официално обновената зала в квартал Гео
Коментари Харесай

Международен турнир по фехтовка събра повече от 220 деца от 3 държави в София

Фехтовален клуб Младост откри публично обновената зала в квартал Гео Милев с интернационален шампионат по фехтовка. Състезанието се организира от 7 до 9 май в София и събра повече от 200 състезатели на разнообразни клубове от България, Румъния и Гърция. Фехтовачите се съревноваваха в три възрастови групи за девойки и момчета – до 10, 12 и 14 години на три оръжия – сабя, рапира и шпага. Сред най-успешните родни състезатели при най-големите се отличи Никола Господинов от Клуб Младост, който сграбчи купата при момчета до 14 години на сабя в оспорвана конкуренция от над 30 състезатели. Никола има голям брой оценки в разнообразни шампионати в страната и чужбина.

Официален посетител на надпреварата бе Николай Матеев, вицепрезидент на европейската конфедерация по фехтовка, който връчи и част от премиите на спечелилите. Доказани имена като Тибериу Долничиану, вицеолимпийски първенец от Румъния и сегашен треньор на клуб Динамо, Букурещ, също участваха на шампионата.

Само за няколко месеца спортната зала към Институт за задгранични студенти (ИЧС) бе тотално преобразена в Спортен комплекс Младост. В условия на световната Ковид рецесия Структурни и Кохезионен фондове Младост влага в възобновяване на съоражението и в основаване на най-модерната зала по фехтовка в страна и същервеменно в място за развиване на разнообразни спортове за деца и младежи. Базата разполага с над 800 кв.м. повърхност и с изключение на отлични условия за тренировки по фехтовка, предлага и благоприятни условия за осъществяване на надпревари по разнообразни спортове като волейбол, баскетбол, хандбал и други.

В новия състезателен комплекс на Структурни и Кохезионен фондове Младост в кв. Гео Милев (ул. „ 101-ва, против SkyCity Mall) за обезпечаването на най-високо равнище на образование по фехтовка работят едни от най-висококвалифицираните експерти в страната. Залата е оборудвана професионално, а за потребностите на другите възрастови групи точно се изготвят специфични спортно-тренировъчни стратегии.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР