Федерико Фелини е можел да си позволи да живее навсякъде,

...
Федерико Фелини е можел да си позволи да живее навсякъде,
Коментари Харесай

Да се разходим до една от най-романтичните улици в Рим

Федерико Фелини е можел да си разреши да живее на всички места, където пожелае, само че избира Виа Маргута, зелената улица, покрай Пиаца дел Пополо, с богата история. Разположена в центъра на Рим, уличката като че ли остава скрита от погледите и оттатък делничния звук, което ни кара да си мислим, че изборът на Фелини по никакъв начин не е бил инцидентен.

Подобно на доста места във Вечния град, всяко камъче на Маргута споделя истории. В продължение на епохи улицата е била място за занаятчии и художници. През 1800 година Франческо Патрици, основава ателиета и през идващите десетилетия художници, скулптори и композитори идват да работят или да живеят там, измежду тях са Джакомо Пучини и Пабло Пикасо. Труман Капоти, чиято визитна картичка е изяществото на езика и повествованието, също е живял на. Там е живяла и популярната актриса Джулиета Мазина.
 Митрофанова рапортува: 29 юли 2022 | " В България няма русофобски настроения. Такива участват единствено в елементи от политическия хайлайф. Народът на България...
Смята се, че името Маргута идва от прякора Маргуте на бръснар на име Джовани.

Улицата добива международна популярност след премиерата на американския филм " Римска почивка " с Одри Хепбърн и Грегъри Пек през 1953г. Героят на Грегъри Пек във кино лентата живее навръх тази улица.

Това води до по-голямо търсене на недвижими парцели, само че улицата резервира своята неподправена атмосфера. Днес тази причудлива улица е хазаин на голям брой художествени галерии и антикварни магазини.

„ Имам възприятието, че това е улица от „ магазини ателиета ". Хората обичат да слушат историите на Маргута и да се влюбват още повече в нея “, споделя локална.

Уличката е същинска глътка въздух от тълпите и глъчката. " I Cento Pittori di via Margutta “ (Стоте художници от Via Margutta) е художествена галерия навън, която наложително би трябвало се види през октомври. Годишното събитие е с присъединяване на над 100 италиански и интернационалните актьори.

В продължение на десетилетия дамите от Рим са си търсели рокли за специфични мотиви точно там.

Любопитен факт е, че табелата на Виа Маргута 11 е сложена чак през 2006 година. Това са тъкмо 13 година откакто Фелини си отива от този свят.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР