Федерика Бриньоне спечели последния за сезона гигантски слалом за жени

...
Федерика Бриньоне спечели последния за сезона гигантски слалом за жени
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами обра трофеите от Световната купа по ски-алписйки дисциплини

Федерика Бриньоне завоюва последния за сезона великански слалом за дами в Заалбах-Хинтерглем, Австрия, а Лара Гут-Бехрами завоюва дребния бистър глобус в дисциплината и е недостижима в генералното класиране за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Бриньоне бе безупречна и в двата манша, като поведе след първия, а във втория, макар неточност в горната част, усили преднината и финишира първа с общо време 2:20.05 минути. Това е 27-а победа за Световната купа в кариерата на италианката.

Втора в надпреварата остана новозеландката Алис Робинсън на 1:36 секунда след победителката. Призовата тройка добави норвежката Теа Луис Стернесунд на 1.67 секунда след Бриньоне.

Швейцарката Лара Гут-Бехрами финишира десета в гигантския слалом, само че това бе задоволително да победи за първи път в кариерата си с дребната Световна купа в дисциплината и за повторно с Големия бистър глобус.

През този сезон 32-годишната Бехрами завоюва четири великански слалома, едно втурване и три Супер-Джи.

Бехрами победи в дисциплината великански слалом със 771 точки, 21 повече от втората Федерика Бриньоне. Трета е шведката Сара Хектор с 583 точки.

В генералното класиране за Световната купа Лар Гут-Бехрами е победител с актив от 1680 точки. Втора е Бриньоне с 1476, а трета е Микаела Шифрин от Съединени американски щати с 1409 точки.

Шифрин завърши сезона през вчерашния ден с победа в слалома и през днешния ден не взе присъединяване в гигантския слалом. Американката водеше в генералното класиране до януари, когато рухване в Кортина я извади от пистите за известно време и разреши на Лара Гут-Бехрами да оглави класирането.

Сезонът в алпийските ски при дамите завършва другата седмица със супергигантски слалом в петък и втурване в събота.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР