Авиокомпаниите ще продължат да летят с по-малко полети до Ню Йорк и Вашингтон, тъй като FAA е изправена пред недостиг на персонал

...
Федералното правителство разрешава на авиокомпаниите да продължат да изпълняват намалени
Коментари Харесай

Федералното правителство разрешава на авиокомпаниите да продължат да изпълняват намалени графици на полети до големите летища, обслужващи Ню Йорк и Вашингтон, с надеждата да ограничат отмяната на полети и да намалят тежестта върху ръководителите на полети с недостиг на персонал.

Федералната авиационна администрация разширява облекчените изисквания, които за първи път обяви миналия март, които позволиха на авиокомпаниите да съкратят летните графици, без да губят конкурентни „слотове“ в летищата LaGuardia, JFK и Newark в Ню Йорк, както и в националното летище Reagan извън окръг Колумбия.

FAA казва, че освобождаването от слотове - първоначално изтичащо на 16 септември - е удължено с още шест седмици до 28 октомври. Новото удължаване следва молбите на United Airlines и най-доброто лоби на авиоиндустрията, Airlines for America.

В изявление FAA казва, че „продължава да очаква, че авиокомпаниите ще експлоатират по-големи самолети, за да превозват повече пътници и да се уверят, че пътниците са напълно информирани за всякакви възможни прекъсвания“.

Все още е проблем недостигът на диспечери на полети в контрола на радарния подход към терминала на Ню Йорк. През март FAA заяви, че съоръжението е с персонал на 54% от целевото ниво.

В декларация от сряда FAA заяви, че „продължава да наблюдава представянето“ в съоръжението и „оценява опциите за справяне с недостига на персонал“, но „усилията на FAA няма да бъдат завършени навреме за справяне с краткосрочните очаквани оперативни въздействия в остатъка от летния сезон на планиране на 2023 г."

FAA настоява, че облекчаването на летния график е проработило, което е довело до спад на анулирания в Нюарк, JFK и LaGuardia с 40% между 15 май и 30 юни.

CNN се свърза с United Airlines и Airlines за Америка за коментар.

Недостиг на персонал в авиокомпаниите

Недостигът се простира и отвъд ръководителите на полети.

Въпреки 54 милиарда долара от средства на данъкоплатците, насочени към авиокомпаниите, за да ги поддържат живи по време на пандемията, повечето авиокомпании значително намалиха персонала си през първата година от пандемията, когато въздушният транспорт и цените на билетите паднаха. Не им беше позволено принудително да съкращават персонал, но предлагаха пакети за изкупуване и ранно пенсиониране. Много също завинаги приземяват по-стари, по-малко ефективни самолети. Повторното наемане на персонал отне повече време от планираното.

Резултатът е, че вътрешният капацитет на американските авиокомпании, измерен чрез броя на наличните места, коригиран за прелетените мили, все още е намалял с 10% през текущото тримесечие в сравнение с второто тримесечие на 2019 г., преди пандемията, според данни от Cirium , фирма за авиационен анализ.

И когато възникнат проблеми, намирането на места за пътници, чиито полети са били отменени, се превръща в проблем, особено в натоварени периоди на пътуване.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР