Федералното правителство на Нигерия започна съдебно производство срещу Binance, основен

...
Федералното правителство на Нигерия започна съдебно производство срещу Binance, основен
Коментари Харесай

Проблемите за Binance продължават – борсата обвинена в укриване на данъци

Федералното държавно управление на Нигерия стартира правосъдно произвеждане против Binance, главен състезател на международния пазар на криптовалути.

Обвиненията , публично показани във Върховния съд на страната, са свързани с укриване на налози. Федералната работа за вътрешни доходи (FIRS), данъчният орган на страната, води делото, като твърди, че Binance не е изпълнила данъчните си отговорности.

Обвиненията против Binance включват неплащане на налог върху добавената стойност, налог върху приходите на сдруженията и немарливост при подаването на данъчни заявления. FIRS твърди още, че Binance е съучаствала в подпомагането на своите клиенти да укриват налози и да работят без съответната регистрация, както е планувано в нигерийските данъчни закони.

В трагичен поврат двама висши ръководители на Binance, Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала, бяха арестувани при идването си в столицата на Нигерия, Абуджа, на 26 февруари.

Задържането им е част от следствие на хипотетични противозаконни финансови облаги, осъществени от Binance в Нигерия. На 28 февруари против Гамбарян и Анджарвалла бяха публично повдигнати обвинявания.

Макар че Binance се въздържа от подробни мнения по правосъдното произвеждане, тя удостоверява уговорката си да си сътрудничи с нигерийските управляващи и да подсигурява сигурността на своите чиновници. Бягството на Анджарвалла от ареста, за което се оповестява, че е станало по време на петъчна молитва, повдигна въпроси по отношение на събитията към неговото тръгване и актуалното му местоположение.

Тези разгръщащи се правосъдни производства и регулаторни напрежения акцентират обтегнатите връзки сред Binance и нигерийските органи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР