Федералното правителство на Германия ще издаде разрешение на Полша да

...
Федералното правителство на Германия ще издаде разрешение на Полша да
Коментари Харесай

Германия ще разреши на Полша да достави на Украйна МиГ-29 от запасите на бившата ГДР

Федералното държавно управление на Германия ще издаде позволение на Полша да достави на Украйна бойни самолети МиГ-29, които е получила от запасите на някогашната Германска демократична република, оповестява баварският всекидневник Die Süddeutsche Zeitung, като се базира на източници от държавните среди. Решението би трябвало да бъде взето в границите на днешния ден, разгласи министърът на защитата на Федерална Република Германия Борис Писториус.

Става въпрос за пет самолета МиГ-29 от ресурси на някогашната Германска демократична република, които Федерална Република Германия преди време е подарила на Полша. Федералното държавно управление в Берлин не вижда фундаментален проблем в тази доставка, защото тя единствено ще попълни запасите от самолети в Украйна. " За разлика от доставката на западни бойни самолети, с МиГ-29 няма да бъде реализирано надграждане на качествата на Военновъздушни сили на Украйна “, изяснява изданието.

През 2002 година Германия продаде на Полша 23 изтребителя МиГ-29, които Бундесверът бе поел от Народната войска на Германска демократична република. Съветникът по сигурността на полския президент Анджей Дуда, Яцек Сивиера, съобщи в края на март, че полските Военновъздушни сили към момента разполагат с към дузина от тях. В договорите за продажба на въоръжение от Германия нормално се показва, че федералното държавно управление би трябвало да се съгласи на възможен трансфер.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР