Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) предложи на бившия

...
Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) предложи на бившия
Коментари Харесай

ФБР предложи на бивш офицер от разузнаването 1 млн. долара за данни за връзките на Тръмп с Русия

Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати (ФБР) предложи на някогашния офицер от английското разузнаване Кристофър Стийл премия до 1 милион $ за информация, подкрепяща погрешни изказвания за скрито съглашение сред 45-ия президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и Русия. Това заяви английският вестник The Times в петък, съобщи Агенция " Фокус ".

Както показва изданието, базирайки се на анализатора на американското разузнаване Брайън Отен, това предложение е било направено от чиновници на бюрото на Стийл по време на " персонална задгранична среща “ с него през 2016 година Сумата от 1 милион $ по този начин и не беше изплатена на британеца, защото той не съумя да откри безапелационно компрометиращи обстоятелства за Тръмп.

Представители на Републиканската партия на Съединени американски щати, чиито думи цитира изданието, оцениха отрицателно сходни дейности на американското разузнаване. Според тях желанието на бюрото да похарчи " толкоз забележителна сума пари на данъкоплатците ", с цел да оправдае нуждата от следствие на предизборната акция на някогашния президент, е по едно и също време " изумително и плашещо ".

Подробности за връзките сред ФБР и някогашен чиновник на английските специфични служби станаха известни по време на чуванията по делото на руснака Игор Данченко, който американските управляващи упрекват в лъжесвидетелстване, прецизира изданието. Според американски следователи напролет на 2016 година, по време на акцията на Тръмп, той сякаш е оказал помощ, по искане на Стийл, да се сформира досие с съзнателно погрешни изказвания за скрито съглашение сред 45-ия президент на Съединени американски щати и Русия, а по-късно е скрил контактите си с лице свързани с Демократическата партия от републиките на ФБР. Руснакът пледира почтен по пет обвинявания за лъжесвидетелстване като част от следствието. Изслушванията се организират във Федералния съд на Източния окръг на американския щат Вирджиния.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР