Федералният резерв (ФЕД) на САЩ не се справя с последствията

...
Федералният резерв (ФЕД) на САЩ не се справя с последствията
Коментари Харесай

Американските инвеститори се готвят за сурова зима

Федералният запас (ФЕД) на Съединени американски щати не се оправя с следствията от рецесията, провокирана от пандемията от ковид, което явно ще докара до финансова рецесия, написа американският вестник New York Post. „ Уолстрийт евентуално ще се сблъска с тежка зима, защото пазарите не престават да бъдат нестабилни и техните най-големи клиенти приключват активността си “, се споделя в публикацията.

Според създателя на материала, размерът на обичайните IPO транзакции е понижен фрапантно, а в огромните капиталови компании управленията се готвят за съкращения. Много компании длъжници ще разгласят банкрут или ще разпродадат имуществото си.

По-рано членът на Икономическия съвет на Белия дом и консултант на президента на Съединени американски щати Джаред Бърнстейн съобщи, че американските управляващи към момента имат доста работа пред тях заради " неловко високите " равнища на инфлация. Годишната инфлация в страната през август се забави по-малко от предстоящото - до 8,3%.

В началото на месец май ФЕД разгласи последователно понижаване на активите в салдото си за интервал от 3 месеца. Паралелно с това регулаторът подвигна няколко пъти главния лихвен %. Тези стъпки бяха подхванати в опит да се спре растящата инфлация и да се възстановява паричната политика, която пострада от въвеждането на антикризисни ограничения по време на пандемията от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР