Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц съобщи днес на пресконференция,

...
Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц съобщи днес на пресконференция,
Коментари Харесай

Австрия няма да отпуска мерките поне до април


Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц заяви през днешния ден на конференция, че до Великден, който за католическите страни е на 4 април, не се планува ново разхлабване на ограниченията против ковид, заяви Българска телеграфна агенция.

Добрата вест е, че обстановката разрешава да не се стягат ограниченията, акцентира Курц след съвещания с специалисти, с парламентарно показаните партии и с шефовете на провинциите.

Ситуацията е постоянна при относително висок брой на новозаразените, само че разпространяването на силнозаразни разновидности и фактът, че едвам след седмица ще може да се реши какви са последствията от разхлабването на ограниченията на 7 февруари, са повода към този момент да не се подхващат никакви нови стъпки.

Следващите съвещания ще се състоят на първи март. Затворени към този момент остават спортните уреди, театрите и кината. Най-вероятно е заведенията за хранене и хотелите да отворят порти към Великден. Кога тъкмо ще стане това, ще бъде решено по-късно. Единодушно е мнението, че в този момент най-належащата задача е всеобщото тестване на популацията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР