Как да получите новата ваксина срещу COVID безплатно, със или без застраховка

...
Федералните здравни власти призовават американците да се свържат със своите
Коментари Харесай

Федералните здравни власти призовават американците да се свържат със своите застрахователи след съобщения за някои хора, които срещат проблеми с новата си ваксина срещу COVID-19 безплатно. Тези проблеми възникнаха въпреки програмите и изискванията, предназначени да направят ваксините достъпни без разходи от джоба на всички американци.

Препятствията са нови за тазгодишното търговско пускане на ваксини срещу COVID-19 от Moderna и Pfizer, които сега са изброени за повече от $100 на частния пазар. По-рано по време на пандемията ваксините и бустерите бяха плащани от федералното правителство.

Длъжностни лица казват, че тазгодишното хълцане в покритието на ваксините трябва да е временно, тъй като застрахователите и ваксинаторите работят за отстраняване на проблемите в системи, които обработват таксуването за снимките.

как да намирате снимки без разходи.

Безплатна ваксина срещу COVID за хора със застраховка

Съгласно федералния закон се изискват планове за покриване на ваксини срещу COVID-19 безплатно за вас чрез доставчици в мрежата на вашия застраховател.

Ако във вашата мрежа няма ваксинатори, които могат да предложат ваксинациите, застрахователите са длъжни да покрият услугата извън мрежата без споделяне на разходите.

„Мамличен лист“ от организацията с нестопанска цел KFF, вижте по-долу, излага някои подробности за покритието за американци, покрити от частна застраховка, Medicare и Medicaid.

Изискването за покриване на ваксините започна незабавно за актуализираните есенни ваксини на 2023 г., след като получиха зелена светлина от Администрацията по храните и лекарствата, казаха служители, заличавайки месечен гратисен период, който частните застрахователни компании обикновено трябва да прилагат нови ваксини.

„Пиша, за да помоля за продължаване на партньорството и също така искам да ви напомня за правните задължения за покриване на ваксините“, пише Becerra в писмо от 22 септември до здравноосигурителните компании, очертавайки подробности за изискването .

Бесера каза, че федералните здравни служители са призовавали застрахователите от месеци „да започнат да работят по подготовката на вашите системи“ преди пускането на ваксините тази есен.

Аптеките и лекарите обаче се оплакаха от проблеми с това, че някои застрахователи не актуализират системите си за таксуване за инжекциите, което доведе до отказ на някои от часовете им.

„Насоките, които CDC и CMS обявиха по-рано, че могат да започнат да прилагат, голяма част от плановете дори не последваха това“, каза Мичъл Ротхолц от Асоциацията на американските фармацевти на 22 септември на среща на федерални съветници по ваксините.

Безплатен COVID тестовите комплекти се завръщат. Ето как да ги получите. Работят ли тестовете за COVID-19 след изтичане на срока им на годност? Ето как да разберете.

Експертите на срещата признаха, че нестабилното внедряване далеч не е нечувано за нови ваксини, като други ваксини за RSV и пневмококови бактерии също се сблъскват със застрахователното покритие и наличността тази година.

„Трябва да има някакво по-строго правоприлагане, за да се въведе това, освен ако няма да продължим да се сблъскваме с тези пречки“, каза Ротхолц.

В писмото си Бесера каза, че призовава застрахователите „да действат като възможно най-бързо."

"Междувременно призовавам потребителите да се свържат с техните планове или емитенти, за да можете да изпълните задълженията си възможно най-лесно," каза той.

< h2>Безплатна ваксина срещу COVID за хора без застраховка

Американците без застраховка могат да намерят ваксини безплатно на места във федералната „Програма за достъп до мост“, управлявана от Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Места с ваксини, налични в програмата, могат да бъдат намерени онлайн чрез Vaccines.gov.

Те включват здравни центрове, подкрепяни от федералното правителство, ваксинатори, които се ваксинират чрез местните здравни отдели, и много аптеки за продажба на дребно, включително Walgreens и CVS.

Ваксинаторите в програмата Bridge Access трябва да поставят ваксини на неосигурени американци без разходи от джоба им, след като ги попитат дали имат здравна застраховка. След това аптеките в програмата получават плащане от федералното правителство за всяка доза, която прилагат.

Не се предполага, че пациентите трябва да доказват, че нямат здравна застраховка, за да получат безплатни ваксини от програмата. Въпреки това, неосигурени американци, изправени пред предизвикателства, понякога могат да поискат от фармацевтите да пуснат информацията си в системата, за да покажат, че са плащали сами за рецепти в миналото.

„Програмата Bridge Access е предназначена да се отърве от пациентите бариери пред ваксините срещу COVID-19. Тежестта на проверката на допустимостта на пациентите ще бъде върху нашите системи за здравеопазване, а не върху пациентите", каза CDC в често задавани въпроси, публикувани за програмата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР