Федералните власти в САЩ предлагат повечето кандидати за американска виза

...
Федералните власти в САЩ предлагат повечето кандидати за американска виза
Коментари Харесай

Искате американска виза – декларирате всичките си самоличности в социалните мрежи

Федералните управляващи в Съединени американски щати оферират множеството претенденти за американска виза – както имигранти, по този начин и неимигранти, да попълнят формуляр с всички свои самоличности в обществените мрежи, които са употребявали през последните пет години, оповестява „ Ройтерс “.

От претендентите ще се желае и да посочат употребяваните през последните пет години от тях телефонни номера, адреси на е-поща, както и информация за пътуванията си в чужбина. Ще се желае и да посочат били ли са депортирани или експулсирани от дадена страна, както и дали техни родственици са взели участие в терористична активност, съобщи Държавният департамент.

Информацията ще се употребява, с цел да бъдат проверявани те самите и самоличността им, като от това ще бъдат наранени по към 14,7 млн. души годишно.

Мярката съставлява съществено нарастване на информацията, която се желае от претендентите за виза за Съединени американски щати, само че първо би трябвало да мине 60-дневен период за публично разискване, а след това да бъде утвърдена или отхвърлена от Административно-бюджетното ръководство към Белия дом.

Мярката е в сходство с обещанието на президента Доналд Тръмп да вкара извънредно засилен режим на инспекции на чужденците, които влизат в Съединени американски щати, с цел да се попречи на осъществяването на терористични актове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР