Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация направи ново

...
Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Руската федерация направи ново
Коментари Харесай

ФСБ с нова версия за убийството на руския блогър Владлен Татарски

Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Руската федерация направи ново изказване за покушението против военния блогър Владлен Татарски, като разгласи, че уредници на нападението са украинските специфични служби и техни сътрудници, в това число съветски опозиционери, укриващи се в чужбина, оповестява, базирайки се информация на РИА Новости.

Според спецслужбата 26-годишната гражданка на Руската федерация Дария Трепова, която е предала цялостната с експлозив статуетка на Татарски, е направила терористичен акт " вследствие на многократни апели на водачите на Фондацията за битка с корупцията (ФБК) Волков и Жданов “. И двамата са оповестени за задгранични сътрудници в Русия поради " подривна активност “, както и ФБК, неразрешена в страната.

Заедно с Дария Трепова, съгласно ФСБ, терористичната офанзива е била готова от жител на Украйна на име Юрий Денисов, който посредством посредническа работа за доставка й е дал взривно устройство.

През февруари 2023 година Юрий Денисов идва от Киев през територията на Латвия в Московска област, където събира информация за Владлен Татарски, твърди ФСБ. След покушението от 3 април, съгласно разузнаването, той е изхвърчал от Русия директно през Армения за Турция. ФСБ оповестява, че е почнала процедурата за включване на Юрий Денисов в интернационален лист за търсене.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР