Федералната служба за надзор на финансовите услуги, най-големият финансов регулатор

...
Федералната служба за надзор на финансовите услуги, най-големият финансов регулатор
Коментари Харесай

Германски финансов регулатор призова банките да се реформират

Федералната работа за контрол на финансовите услуги, най-големият финансов регулатор на Германия, предизвести за заплахите, пред които са изправени банките и ги прикани да се замислят за преструктуриране на бизнеса си и за отвод от осъществяването на интервенции на загуба. Коментарите идват, откакто най-големият заемодател на страната, "Дойче банк ", разгласи проекта си за "трудни съкращения " на своята едва представяща се капиталова банка.

Президентът на Федералната работа за контрол на финансовите услуги на Германия Феликс Хюфелд съобщи, че по-нататъшно понижаване на лихвените проценти ще докара до още по-голям напън върху банките. Председателят на Европейската централна банка Марио Драги предходната седмица сподели, че банката има подготвеност да понижи лихвите или да рестартира покупките на облигации при липса на ясно усъвършенстване на прогнозите за инфлацията.

Според Хюфелд по-ниските ставки могат да накарат банките да сливат или трансформират бизнес моделите си и даже може да принуди някои от тях да затворят. "Нямаме проблем с това като надзорници. Искаме да се уверим, че ще се случва по следен метод, " акцентира той, представен от Ройтерс, и прикани банките да затворят нерентабилните бизнес линии, с цел да укрепят балансите си. Резистентността към това е един от най-големите опасности за финансовите пазари, уточни Хюфелд, отбелязвайки, че опасенията, свързани с киберсигурността и кредитните стандарти, са прекомерно слаби. "Нашият проблем в Германия е неналичието на доходност на банките, " разясни той.

Някои банки се придържат към слаби бизнес линии в опит за възобновяване, защото преструктурирането би било прекомерно скъпо за тях, съобщи Хюфелд. Той акцентира, че забележките му са адресирани до всички банки, само че "Дойче банк " е в миг на преструктуриране, което Федералната работа за контрол на финансовите услуги следи от близко.

Сред ограниченията, обсъждани в "Дойче банк ", е основаването на по този начин наречената "лоша банка ", която да държи десетки милиарди евро несъществени активи, както и стесняване или затваряне на финансови и търговски действия отвън Европа. Германският заемодател да понижи до една четвърт от най-рисковите си активи през идващите няколко години. Мерките са част от доста преструктуриране на капиталовата банка, което е главен източник на доходи за заемодателя, който се бори да генерира устойчиви облаги след финансовата рецесия от 2008 година насам.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР