Федералната прокуратура на Германия разследва изтекъл разговор между германски офицери

...
Федералната прокуратура на Германия разследва изтекъл разговор между германски офицери
Коментари Харесай

Изтичане на информация от Бундесвера за Taurus: Германските прокурори разследват участието на специални служби

Федералната прокуратура на Германия проверява изминал диалог сред немски офицери за разполагането на ракети Taurus в Украйна. Има подозрения за интервенция на специфични служби. Това оповестява.

Говорителят на прокуратурата сподели, че се води произвеждане против незнайни лица. Тя отхвърли да разяснява спекулациите кой може да стои зад приключването на информация от Бундесвера.

Припомняме, че при започване на март съветският пропагандист Маргарита Симонян разгласява аудиозапис, в който висши офицери от немските Военновъздушни сили разискват теоретичните благоприятни условия за потребление от Украйна на немските крилати ракети Taurus.

По-специално, в аудиозаписа се разисква опцията ракети Taurus да поразят по този начин наречения Кримски мост.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че това събитие ще бъде бързо разследвано. А Федералната работа за военно контраразузнаване на Германия стартира следствие за допустимо прихващане от съветска страна на диалози на немски офицери.

Германският министър на защитата Борис Писториус сподели, че повода за записа е по-скоро " самостоятелна неточност в приложението ".

Един от участниците не е спазил препоръчаната процедура за безвредно набиране. По-конкретно ставаше дума за участник, който се свърза от Сингапур. Писториус категорично акцентира, че обратно на спекулациите за противоположното, " никоя трета страна " не е взела участие в конферентния диалог.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР