Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) обяви, че е

...
Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) обяви, че е
Коментари Харесай

SpaceX получи разрешение да постави още сателити в космоса

Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) разгласи, че е одобрила офертата на SpaceX за разполагане на до 7500 спътника , само че е отсрочила някои други решения, оповестява Ройтерс.

Starlink на SpaceX, бързоразвиваща се мрежа от повече от 3500 спътника в ниска околоземна орбита, до момента има десетки хиляди консуматори в Съединените щати, като потребителите заплащат минимум $599 за потребителски терминал и $110 на месец за услуга.

FCC през 2018 година утвърди проектите на SpaceX за разполагане на до 4425 спътника от първо потомство.

SpaceX е потърсила утвърждение да ръководи мрежа от 29 988 спътника, известна като " второ потомство " или Gen2 Starlink констелация за лъчение на интернет към региони с дребен или никакъв достъп до интернет.

Нашето деяние ще разреши на SpaceX да стартира внедряването на Gen2 Starlink, което ще донесе сателитна широколентова връзка от последващо потомство на американците в цялата страна, оповестиха от FCC.

Решението на FCC ще отбрани други сателитни и наземни оператори от нездравословни разстройства и ще поддържа безвредна галактическа среда. Също по този начин   ще отбрани честотния набор и орбиталните запаси за бъдеща приложимост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР