Федералната агенция за гражданско въздухоплаване на САЩ (FAA) препоръча на

...
Федералната агенция за гражданско въздухоплаване на САЩ (FAA) препоръча на
Коментари Харесай

Авиационният регулатор в САЩ препоръчва на авиокомпаниите да проверят вратите на по-стар модел на Боинг

Федералната организация за гражданско въздухоплаване на Съединени американски щати (FAA) предложи на самолетните компании, които летят със самолети " Боинг 737-900 И Ар " (Boeing 737-900ER), да извършат инспекции на уплътнителите на вратите на машините, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Целта на инспекциите е да бъде открито дали самолетните порти са закрепени вярно, защото някои авиопревозвачи оповестиха, че техни чиновници са разкрили проблеми със закрепващи болтове, без да прецизират детайлности. 

Проверките бяха подхванати след случай на 5 януари 2024 година, при който огромен панел се откъсна от фюзелажа на аероплан " 737-9 МАКС " на самолетната компания " Аляска Еърлайнс " (Alaska Airlines). 

Американският авиационен регулатор предлага да бъдат тествани панелите в самолетните кабини, които са инсталирани пред спешни изходи на машините " Боинг 737-900 И Ар ". Този модел самолети е по-стара версия на " 737-9 МАКС ", само че спешните му изходи са проектирани по същия метод, показва ДПА. 

Федералната организация за гражданско въздухоплаване заяви през предходната седмица, че 40 от 171 самолета, които са спрени от полети след случая с машината на " Аляска Еърлайнс ", би трябвало да бъдат инспектирани отначало. Регулаторът разгласи, че ще изследва резултатите от инспекциите и ще дефинира дали да разреши машините " Боинг 737 МАКС 9 " да летят още веднъж.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР