Федерален съдия в щата Ню Йорк отхвърли иска на президента

...
Федерален съдия в щата Ню Йорк отхвърли иска на президента
Коментари Харесай

Съд постанови, че банки могат да предават на Конгреса документи за финаните на Тръмп

Федерален арбитър в щата Ню Йорк отхвърли желае на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, на членове на неговото семейство и на групата компании " Тръмп организейшън " да бъдат блокирани призовки от Конгреса на Съединени американски щати, изискващи от две банки финансови документи, отнасящи се до бизнес връзките им с президента, съобщи Асошиейтед прес.

Съдия Едгардо Рамос от Южния областен съд на щата, откакто изслуша ищците и представителите на две комисии от Камарата на представителите, изрече мнение, че Тръмп и неговата компания надали ще реализиран своето при правосъдно разглеждане на изказванията им, че призовките, изискващи съответните финансови документи от Дойче банк и банка " Кепитъл 1 " са противозаконни и неконституционни. Според Рамос призовките служат на " законна законодателна цел ".

Адвокатите на двете конгресни комисии показаха, че имат потребност от достъп до тези документи на двете банки, с цел да проверяват евентуална " задгранична интервенция в политическия развой в Съединени американски щати ".

Дойче банк е отпуснала на компанията на Тръмп за недвижими парцели над 2 милиарда долари заеми през годините преди избирането на Тръмп за президент. Чрез това следствие, както отбелязва вестник " Ню Йорк таймс ", американските законодатели се надяват да разкрият връзките сред Тръмп и представители на Русия.

В същото време щатското законодателно заседание на Ню Йорк утвърди през вчерашния ден два законопроекта, които позволяват на данъчните органи на щата да предават на Конгреса на Съединени американски щати данъчните заявления на Тръмп, съобщи телевизия Си Ен Ен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР