Федерален съдия определи датата на процеса на Тръмп по делото за намеса в избори

...
Федерален съдия определи дата на 4 март по делото за
Коментари Харесай

Федерален съдия определи дата на 4 март по делото за намеса в изборите на бившия президент Доналд Тръмп във Вашингтон, окръг Колумбия

САЩ. Окръжният съдия Таня Чуткан обяви решението си в понеделник с аргумента, че е взето в „интерес на правосъдието“ и за да даде достатъчно време на правния екип на Тръмп да се подготви адекватно, съобщи The Guardian.

Специалният прокурор на Министерството на правосъдието Джак Смит предложи да започне процеса през януари, като изборът на съдебни заседатели започне през декември. Той изчисли, че процесът ще отнеме четири до шест седмици.

Правният екип на Тръмп, за разлика от тях, поиска процесът да започне през април 2026 г., което ще бъде близо година и половина след следващите президентски избори.< /p>

Бившият президент Доналд Тръмп е видян в Атланта в четвъртък преди ареста му по обвинения, че е планирал незаконно да отмени президентските избори през 2020 г. в Джорджия.

Чуткан нарече и двете предложения неприемливи, докато Тръмп адвокат Джон Лауро отхвърли процес от 2023 г. като несправедлив, според Асошиейтед прес.

„Никога в историята на Съединените щати не сме виждали дело от такъв мащаб да отиде на съд за четири месеца, а този човек свободата и животът са застрашени“, каза той в понеделник. „Той заслужава адекватно представяне. Той не е по-различен от всеки американец.“

Тръмп е изправен пред четири федерални обвинения: заговор за измама на Съединените щати, заговор за възпрепятстване на официално производство, възпрепятстване и опит за възпрепятстване на официално производство и заговор срещу права.

Наказателното дело е едно от четирите, с които в момента е изправен фаворитът на Републиканската партия за 2024 г.

Това е история, която се развива. Проверете отново за актуализации.

Свързани...

Вивек Рамасвами има предвид роля за Тръмп, ако спечели Белия дом

Входяща дата на процеса срещу Тръмп: Федерален съдия е готов да назове началния ден в изборното дело

Майкъл Коен казва какво наистина го „ужаси“ за ареста на Тръмп в Джорджия

Правният говорител на Тръмп подкопава 1 от основните му защити на живо по Fox News

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР