Федерален съдия блокира в сряда калифорнийски закон, който би забранил

...
Федерален съдия блокира в сряда калифорнийски закон, който би забранил
Коментари Харесай

Федерален съдия блокира калифорнийски закон, който би забранил носенето на огнестрелни оръжия на повечето обществени места

Федерален арбитър блокира в сряда калифорнийски закон, който би забранил носенето на огнестрелни оръжия на множеството публични места, постановявайки, че той нарушава втората корекция на Конституцията на Съединени американски щати и лишава хората от способността им да пазят себе си и своите близки.

Законът, подписан от губернатор Гавин Нюсъм през септември, трябваше да влезе в действие на 1 януари.

Ще забрани на хората да носят скрити оръжия на 26 места, в това число публични паркове и детски площадки, църкви, банки и зоологически градини.

Забраната ще важи без значение дали лицето има позволение за носене на прикрито оръжие или не. Едно изключение би било за частни компании, които слагат знаци, казващи, че хората имат право да носят оръжия в техните пространства.

Американският областен арбитър Кормак Карни издаде предварителна възбрана, блокираща закона, който той написа като „ почистващ, противоположен на Втората корекция и намерено предизвикателство към Върховния съд “.

Съдебното дело против...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР