Фаза Играчка. Всеки значим технологичен продукт минава през нея -

...
Фаза Играчка. Всеки значим технологичен продукт минава през нея -
Коментари Харесай

Huawei Mate X3: Два флагмана в един

Фаза " Играчка ". Всеки важен софтуерен артикул минава през нея - вижда се големият капацитет, само че взаимни отстъпки и недостатъци го стопират. Само си спомнете, да вземем за пример, какво представляваха първите преносими компютри при започване на 90-те - привлекателна оригиналност за запалянковците с лимитирано приложение. Днес това са мощни и надеждни устройства, на които може да се разчита и за нея виновните задания.

Сгъваемите смарт телефони извървяха този път за броени години. Новият Huawei Mate X3 е най-хубавата илюстрация за напредъка на този клас смарт телефони. Според обстановката, той може да бъде плътно джобно устройство или комфортен таблет за работливост и мултимедия - и то с флагмански упоритости при дизайна, продуктивността и камерите.

Дали претенциите му са основателни? Нека проверим дружно!

Дизайн

Първото, което ще ви направи усещане сега, в който разопаковате Huawei Mate X3, е, че това не е грамадно устройство. За потребителите, идващи от други екосистеми, може би дори ще има детайл на културен потрес - тук несъмнено няма чувството за два естествени смарт телефона, залепени един за различен.
 Huawei разгъва своя капацитет с Mate X3
Huawei разгъва своя капацитет с Mate X3

Вече е ясно какъв брой ще коства върховият модел у нас

Понеже една фотография споделя повече от 1000 думи, ето съпоставяне с стандартен смарт телефон:
 Снимка 622278
Източник:

Освен, че е тъничък (11,08 мм прегънат, 5,3 мм разгънат), Huawei Mate X3 е и доста лек за своя клас - 239 грама.
 Снимка 622280
Източник:

Гърбът от тъмнозелена веган кожа и металните детайли основават в действителност премиум чувство и в никой миг смарт телефонът не стои прекомерно жестоко и нападателно благодарение на Quad Curve загладения дизайн на екраните, който способства и за положителната ергономия - липса чувството, че всеки миг ще изтървете устройството.
 Huawei P60 Pro: Силна фотографска поръчка
Huawei прави мощна фотографска поръчка с P60 Pro

Флагманският модел стигна до европейския пазар

Закаленото Kunlun стъкло на външния екран дава спомагателна сигурност, като от Huawei се хвалят с 10-пъти по-добра резистентност при рухване спрямо Huawei Mate X2. Вътрешният екран също употребява специфични технологии за укрепване, които усъвършенстват надеждността му. И двата панела са сертифицирани с 5 звезди от швейцарския институт SGS. Устройството е предпазено от влага по стандарт IPX8 - нещо, което съперниците не могат да предложат.

От Huawei не са правили икономии и в другите аспекти на екраните - външният е 6,4-инчов с 2504х1080 пиксела резолюция, а вътрешният - 7,85 инча, 2496х2224 пиксела. Двата панела са OLED с висок динамичен обсег и 120 херца периодичност на освежаване. Тук също има интернационален документ - TUV Rheinland.
 Снимка 622274
Източник:

В приложимост и двата екрана са ярки, с положителни ъгли на виждане. Вътрешният в разгънато състояние е с равномерна подсветка - в това число в средата си. Той е доста комфортен както за сърфиране в Мрежата, по този начин и за гледане на видео или игри.

Производителност

Huawei Mate X3 е построен към Snapdragon 8 Gen1+ 4G мобилната платформа. Това може да не е най-новият флагмански чипсет, само че предлага задоволително положителни продуктивност и изгодност.

Липсата на 5G модем е обвързвана с наложените от Съединени американски щати наказания, само че в действителност е по-малък проблем, в сравнение с наподобява - теоретичният най-много на мрежите от четвърто потомство е много над това, което някои телекоми у нас показват за 5G, а дори типичните 4G скорости у нас са задоволително положителни за стрийминг с най-високо качество.
 Снимка 622281
Източник:

Производителността е на флагманско ниво, като има известно значение кой екран употребявате - вътрешният е с по-висока резолюция, което изисква и повече от процесора и графичния му ускорител. Стабилните 60 фрагмента в секунда обаче не са проблем дори и при по-претенциозните игри. В приложимост (особено при гейминг) Huawei Mate X3 се загрява, само че в никой миг не е до степен да е негоден.
 Въпреки глобите: Huawei към този момент тества нов процесор
Въпреки глобите: Huawei към този момент тества нов процесор

Китай построява полупроводникова промишленост, самостоятелна от Запада

Автономията на смарт телефона е на доста положително ниво, като за това сигурно оказва помощ огромната батерия с 4800 mAh. В комплекта влиза мощно 66W зарядно с кабел, само че можете да употребявате и безжични разновидности.

Софтуер

В Европа Huawei Mate X3 идва с настоящата версия на интерфейса EMUI, основана на Android. Трудно ще е да ви кажем какви са приликите и какви са разликите по отношение на личната операционна система Harmony OS, с която устройството се предлага в " родния " си Китай. Едно общо има сигурно - и в двата случая софтуерът на устройството е без Гугъл Mobile Services.

Това също е директно разследване от комплицираните връзки сред Съединени американски щати и Китай, само че към този момент не може да се каже, че обстановката наподобява безнадеждна за Huawei.
 Huawei Watch Ultimate: Най-амбициозният смарт часовник през днешния ден
Huawei Watch Ultimate: Най-амбициозният смарт часовник през днешния ден

Той ще е напълно на място както на публична вечеря, по този начин и на 100 метра под водата

Повечето производители на смарт телефони съществено модифицират интерфейса на операционната система и за елементарния консуматор не се " вижда " какво има изпод - дали ще е Android във типа, в който Гугъл го предлага, или ще е нещо друго. Най-важното е устройството да е несъмнено и за него да са налични приложенията, които ни трябват.

Тук Huawei имат не едно, а три решения:
Huawei AppGallery към този момент е жизнерадостен магазин за цифрово наличие. В него са налични съвсем всички известни у нас приложения, в това число - мобилно банкиране от всички български банки, цифрови портфейли, телекоми, медии и така нататък Много е евентуално това, което търсите, да е налично за събаряне. Търсачката на приложения, вградена в AppGallery, автоматизирано търси и в тествани самостоятелни платформи за изтегляне на приложения и по този начин можете ръчно да инсталирате нужното. Даже Гугъл приложенията и подвластните от услугите на онлайн колоса игри и стратегии са налични. За задачата в Huawei средите сериозна известност набра през последните месеци приложението Gbox, което е налично в AppGallery. То основава виртуална среда, в която приложенията работят без проблем, а инсталирането им се случва благодарение на търсачката на AppGallery - по допустимо най-естествения метод.
В общия случай бихме ви предложили да разчитате най-много на магазина за приложения на Huawei - изключително за значими приложения като банковите.

По отношение на другите два разновидността, Huawei направи доста през последните години, с цел да усъвършенства сигурността и в този момент устройствата се пазят благодарение на технология от Avast Antivirus. Въпреки това, в случай че сваленото отвън магазина или конфигурирано във виртуална среда приложение е обвързвано с потребителски профил, не е неприятна концепция да го отбраните и с SMS код при влизане или с друга спомагателна отбрана.
 Снимка 622279
Източник:

EMUI в наши дни доста е понижила въздействието на " американския " минимализъм и вместо това потребителите имат опция да настройват безусловно всичко - едно положително развиване. Голям плюс е и опцията за многозадачен режим на разграничен екран или с " плаващи " прозорци. Така можете, да вземем за пример, да четете в интернет и в това време да си водите мемоари или да прегледате таблицата с доклада, до момента в който участвате в онлайн среща.

Важен фактор е и интеграцията с голямо количество носими и домашни IoT устройства от екосистемата на Huawei.

Камера

Устройствата на Huawei от висок клас обичайно имат съществени фотографски упоритости. Компанията е измежду пионерите на AI функционалностите в тази сфера, само че тук софтуерът се комбинира с упорит хардуер и знаковия за Mate съразмерен дизайн.
 Снимка 622277
Източник:

Основната камера е 50-мегапикселова с огромен 1/1,56 датчик и нормализиран обектив. Нейните изображения по дифолт са 12,5 мегапиксела и са с висока подробност както денем, по този начин и през нощта.
 Кадър с главната камера
Източник:

Кадър с главната камера

Тя се употребява и при снимането на портрети, а също така има и режим на двукратно приближение, при което няма сериозна загуба на качество.

Ултраширокоъгълната камера е 13-мегапикселова и има автофокус, като това я прави подобаваща и за макроснимки. От Huawei са се постарали нейните характерности във връзка с цвят и контрастност оптимално да се приближават до главния датчик. Нощният режим е разполагаем и тук.
 Заснето с ултраширокоъгълната камера
Източник:

Заснето с ултраширокоъгълната камера

Телефото камерата е още веднъж 13 мегапиксела, като нейният перископичен обектив има стабилизация и еквивалентно фокусно разстояние на 125 мм при fullframe камерите. Това го прави подобаващ за близки елементи и далечни по-общи подиуми.
 Заснето с телефото камерата
Източник:

Заснето с телефото камерата

Huawei и тяхната XMAGE технология се грижат за усъвършенстването на фотосите още сега, в който са направени - AI обработката има забележим, само че нормално не прекомерно настойчив резултат.
 Снимка 622288
Източник:

Видеото е с до 4K резолюция, което действително е изцяло задоволително - най-малко до момента в който мобилните устройства не стартират да снимат 8K клипове с по-малко артефакти от тежка компресия.
 Макро с ултраширокоъгълната камера
Източник:

Макро с ултраширокоъгълната камера

Като всеки сгъваем смарт телефон, Huawei Mate X3 има не една, а две селфи камери. Те са с положително качество и 8 мегапиксела резолюция, само че за потребителите евентуално ще е най-добре да употребяват външния екран в разгънато състояние и по този начин да снимат себе си и околните хора с мощния главен датчик.

В приложимост

Срещата с Huawei Mate X3 стартира с положително първо усещане от кутията, окомплектовката и дизайна на устройството. То в действителност стои комфортно в ръката и основава недвусмисленото усещания за премиум артикул. Последното е прекомерно закономерно - това сега е най-скъпият смарт телефон на Huawei, като в конфигурацията, която тествах (12GB RAM и 512GB памет), той коства над 4000 лева

Като бързодействие, субективното чувство е че смарт телефонът просто... отсъства. Иначе казано, не мислите за него, до момента в който отмятате разнообразни задания. Още след първите 60 минути ще усетите и различен резултат - ще започнете да виждате микрозабавянията при всяко устройство с малко по-слаб процесор и по-лоши софтуерни оптимизации от тези на Huawei.
 Снимка 622273
Източник:

Един миг, който може да ви подразни, е разположението на датчика за пръстов отпечатък. Той е бърз и акуратен, само че просто не е елементарен за постигане при сгънато състояние. Не е нещо съдбовно, само че ще ви е нужно време, с цел да свикнете.

Воденето на телефонен диалог е малко второстепенна активност при актуалните смарт телефони, само че тук проблеми няма да видите.

Ще ви харесат:
Впечатляващо стилен дизайн; Екрани с високо качество и защита; Пълен набор качествени камери; Мощно зарядно в комплекта.
Имайте поради:
Висока цена; Не се предлага с най-мощния разполагаем хардуер; Липсата на Гугъл услуги може да е проблем в някои случаи; Дизайн решението с разположението на биометричния датчик е неуместно.
В умозаключение

По-горе отбелязахме цената на Huawei Mate X3 - това не е всеобщ артикул и най-малко към този момент няма по какъв начин един сгъваем смарт телефон да бъде всеобщ артикул. Именно това, обаче, освобождава Huawei да трансфорат устройството в същински войник от " безспорна категория " - без взаимни отстъпки отвън процесора (решение, което може би е било отвън техен контрол).

Така имаме пред себе си едно неповторимо устройство, което в единия миг е много стилен флагмански смарт телефон, а в другия - мощен таблет. Два флагмана в едно.

Не е съвършеният смарт телефон - това е ясно, само че пък за потребителите е глътка пресен въздух. За останалите производители, надяваме се, ще е дори повече - алармата, която ще ги разсъни и ще ги накара да вложат повече старания във foldable сегмента.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР