„Файненшъл Таймс“ обяви Русе за най-обещаваща инвестиционна дестинация в ЕвропаРусе

...
„Файненшъл Таймс“ обяви Русе за най-обещаваща инвестиционна дестинация в ЕвропаРусе
Коментари Харесай

Русе оглави две класации на „Файненшъл Таймс“

„ Файненшъл Таймс “ разгласи Русе за най-обещаваща капиталова дестинация в Европа

Русе е отпред в две ранглисти – за дребни градове и за дребни градове и райони в влиятелната ранглиста за най-обещаващи капиталови дестинации в Европа на fDi Magazine – издание на „ Файненшъл Таймс “, представено от.

Регионът е на челна позиция в категориите за „ Малки райони на бъдещето – успеваемост на разноските “, с население по-малко от 1,5 милиона поданици и за дребни градове.



В ТОП 10 на класацията по райони място намират още: 2. Бургас, 3. Пловдив, 4. Стара Загора, 5. Каунас (Литва), 6. Скопие (Северна Македония), 7. Сату Маре (Румъния), 8. Ниш (Сърбия), 9. Питещи (Румъния), 10. Крайова (Румъния).



В класацията на дребните градове след Русе са: 2. Бургас, 3. Карагуевац (Сърбия), 4. Пловдив, 5. Орадеа (Румъния), 6. Суботица (Сърбия), 7. Област София, 8. Варна, 9. Стрем (Сърбия), 10. Вилнюс (Литва).

За основаването на класацията fDi Европейски градове и райони на бъдещето 2020/21, изданието fDi Intelligence на Файненшъл таймс употребява данни, събрани посредством специфичните ѝ онлайн принадлежности, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

Събраната информация за 489 дестинации – 301 града, 150 района, 38 локални индустриални консорциума – е разпределена в пет обособени категории: Икономически капацитет, Работна среда, Ефективност на разноските, Инфраструктура и Бизнес среда.

Всеки участник може да получи най-много 10 точки за всяка категория данни, чиято тежест е в допълнение определяна от екипа на fDi Intelligence, с цел да дава отговор на търсените критерии за всяка подкатегория на класацията Европейски градове и райони на бъдещето 2018/19. Церемонията по награждаването ще се организира на 13 март 2018, както всяка година, в Кан, Франция.

Пълната ранглиста можете да видите:
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР