Фаворитите за трофея от турнира за Купата на България по

...
Фаворитите за трофея от турнира за Купата на България по
Коментари Харесай

Фаворитите за Купата се разминаха на полуфиналите

Фаворитите за трофея от шампионата за Купата на България по футбол се разминаха на 1/2-финалите, стана ясно от жребия, който бе изтеглен малко след приключването на последния четвъртфинал в конкуренцията сред Лудогорец и ЦСКА 1948. Разградчани завоюваха с 3:1 вкъщи.


Носителите на купата ще играят с Хебър Пазарджик на Любослав Пенев, до момента в който ЦСКА се изправя против Ботев Пд.

„ Червените “, които отстраниха Арда на 1/4-финалите, са домакини на „ канарчетата “ в първия конфликт на Националния стадион, а Лудогорец ще одобри Хебър, отстранил Пирин след драма в края, на „ Хювефарма Арена “ в Разград.

В полуфиналите важат разпоредбите за премахване в две срещи регламентирани член 19, алинея 2, алинея З, алинея 4 и алинея 5 от Наредбата за шампионатите и шампионатите на БФС. При равни индикатори от двата мача, головете на непознат терен нямат спомагателна тежест при установяване на крайния победител.

Първите мачове от полуфиналите ще се играят на 9/11 април, а реваншите на 23/25 април. За осъществяване на полуфиналите може да бъде употребен и интервалът 1/4 май като аварийна дата.

Победителят в шампионата за Купата на България за сезон 2023/24 ще получи квота за идващото издание на Лига Европа, където ще стартира от първи прелиминарен кръг на конкуренцията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР