Фаворитът за мястото на Тереза Мей като британски премиер -

...
Фаворитът за мястото на Тереза Мей като британски премиер -
Коментари Харесай

Фаворитът Борис Джонсън започна кампанията си за британски премиер

Фаворитът за мястото на Тереза Мей като английски министър председател - Борис Джонсън започва своята цифрова акция, ориентирана към вдишване на поста на водач на Консервативната партия. Това съответства с визитата на неговия " другар " Доналд Тръмп, съобщи AFP.
Джонсън започва предизборната акция с видео, обещавайки на гласоподавателите да изкара Англия от Европейския съюз на 31 октомври " със или без договорка ", в случай че стане министър председател като водач на торите.
Бившият външен министър е известен измежду членовете на консерваторите, само че те ще стигнат до гласоподаване единствено откакто депутатите на партията понижат непрекъснато възходящия лист с претенденти до двама. Джонсън има добра известност измежду консервативните депутати поради основната му роля в акцията за Брекзит.
Американският президент Тръмп, който е на държавно посещаване във Англия, даде на Джонсън поддръжката си в събота.
" Всъщност го опознах доста мъчно ", сподели Тръмп пред вестник Sun, като преди този момент назова Джонсън " другар ". " Познавам другите играчи. Но мисля, че Борис щеше да свърши доста добра работа. Мисля, че ще бъде превъзходен. Харесвам го. Винаги съм го харесвал ", сподели той.
Коментарите провокираха рецензии във Англия за интервенция в политическия развой в страната.
В клипа на акцията си Джонсън изрази още и поддръжката си за увеличение на финансирането на образованието и полицията и съобщи, че ще " сплоти " една страна, разрушена от Брекзит. " Трябва да имаме смелостта да кажем на хората в тази страна, че можем да го създадем, в случай че желаеме ", сподели той.
Джонсън от дълго време има упоритости да стане министър-председател, само че се отдръпна от конкуренцията през 2016 година, откакто основния му съдружник и сътрудник по Брекзит Майкъл Гоув отдръпна поддръжката си, като сподели: " Борис не може да обезпечи управлението или да построи екип за идната задача. "
Настоящата му кандидатура започва внезапно, когато предходната седмица получи призовка от съда по обвинявания, че умишлено е излъгал по време на акцията за референдума за Брекзит. Делото се отнася до изказванието на Джонсън, че Англия изпраща 350 млн. паунда (400 млн. евро) на седмица в Европейския съюз.
Тринадесет претенденти са влезнали в конкуренцията до момента, като Гоув, Джонсън и външният министър Джереми Хънт сега получават най-голяма поддръжка от депутатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР