Фаворитът Иран продължава напред в турнира Една от големите футболни

...
Фаворитът Иран продължава напред в турнира Една от големите футболни
Коментари Харесай

Сирийците докараха нещата до дузпи, но така и не сътвориха голямата сензация в Азия

Фаворитът Иран продължава напред в шампионата
Една от огромните футболни народи на Азия - Иран, се класира за четвъртфиналите на Купата на Азия - шампионат, в който тимът е измежду трите огромни любимеца за краен триумф.

Това обаче не се случи по никакъв начин елементарно, като персите трябваше да преминат през драмат на дузпите против скромния във футболно отношение отбор на Сирия, пишещ своята приказка по терените на Катар.

1:1 след 120 минути игра и 5:3 при осъществяването на дузпите означаваха, че за 14-и път с общо 15-те си участия в Купата на Азия, Иран доближава до четвъртфиналите.

След трите следващи трофеи в първите си три участия, Иран има и шест отпадания на полуфиналите, а в този момент за борба в топ 4 ни чака топ конфликт сред персите и Япония.

А упованията за доминация на Иран в игрово отношение през днешния ден се сбъднаха, само че това не се оказа задоволително за победа. Въпреки купищата си положения, иранците вкараха единствено един гол, освен това от дузпа. Реализира я Мехди Тареми в 34-ата минута, само че Иран по този начин и не съумя да се възползва от задатъка си.

При една от контраатаките си, воденият от именитият Ектор Купер отбор на Сирия също стигна до дузпа, която Омар Карбин вкара за 1:1.
 Снимка: АР/БТА
Раздираната от спорове и проблеми страна за първи път в историята си доближи до елиминациите в шампионата, а аленият картон на Мехди Тареми в 91-ата минута даже даде на сирийците преимущество от човек повече на терена до края на мача.

Това доста улесни Сирия в продълженията, където Иран не атакуваше толкоз настоятелно, а след два гола от дузпи в постоянното време, двата отбора трябваше да извършват наказателни удари, с цел да излъча победител от този конфликт.

И след тях в последна сметка сензация нямаше. Далеч по-опитният отбор на Иран, изиграл два следващи Мондиала в този състав вкара всичките си осъществявания, до момента в който за Сирия съдбовният пропуск направи капитанът Фахд Юсеф.

Така Иран по традиция е на четвъртфинал, а ето по какъв начин наподобяват конфликтите във финалната осморка на шампионата:

Таджикистан - Йордания

Австралия - Южна Корея

Иран - Япония

Катар - Узбекистан
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР