Фатално количество въглероден окис вероятно е причинило смъртта на аржентинския

...
Фатално количество въглероден окис вероятно е причинило смъртта на аржентинския
Коментари Харесай

Емилиано Сала и пилотът вероятно са загинали още преди самолетът да се разбие

Фатално количество въглероден окис евентуално е предизвикало гибелта на аржентинския футболист Емилиано Сала и водачът Дейвид Иботсън, който управляваше дребния аероплан, разрушил се във водите на Ламанша. Това са посочили токсикологичните проби на кръвта, взета от тялото на играча. Според проверяващите равнището на въглеродния окис е било толкоз високо, че може да аргументи припадък, безсъзнание или сърдечен удар.

Конкретните данни са, че в кръвта на Сала е имало 58% карбоксихемоглобин - вещество, което се образува в алените кръвни кафези при контакт с въглероден окис. Ниво над 50% в организма на здрав човек се смята за евентуално съдбовно.

Както е известно, аржентинският нападател почина в аероплан, който падна във водите на Ламанша на 21 януари, до момента в който летеше от Франция до Уелс, където Сала подписа контракт с Кардиф Сити. Тялото на някогашния футболист на Нант беше открито на дълбочина от 63 метра на 7 февруари. Освен него, почина и пилотиралият самолета Дейвид Иботсън, чието тяло по този начин и не беше намерено.
A report has revealed that Emiliano Sala, who died in a plane crash over the English Channel, had been exposed to high levels of carbon monoxide.https://t.co/TRavDGMBYx pic.twitter.com/rUAelbCwtt
— BBC Sport (@BBCSport) August 14, 2019
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР